Lietusgāzēs Centrāleiropā astoņi bojāgājušie • IR.lv

Lietusgāzēs Centrāleiropā astoņi bojāgājušie

26
AFP/LETA

Spēcīgā stihija skārusi Čehiju, Vāciju un Poliju; vairāki tūkstoši evakuēti

Spēcīgajās lietusgāzēs, kas sestdien pāršalca Centrāleiropu, gājuši bojā astoņi cilvēki un vairāki tūkstoši evakuēti, vēsta aģentūras LETA-AFP. Pēc glābšanas dienestu datiem, četri cilvēki noslīkuši Čehijā, trīs – Vācijā, viens – Polijā.

Sestdien spēcīgas lietusgāzes ar negaisiem pārgāja Vācijas, Čehijas un Polijas robežreģioniem, strauji paaugstinoti ūdens līmeni upēs un citās ūdenstilpēs. Palu ūdeņi pilnībā no ārpasaules noslēguši vairākas pilsētas un ciematus Čehijā un Polijā, liekot evakuācijas darbos iesaistīt helikopterus.

Čehijas ziemeļu reģiona ugunsdzēsēju tīmekļa vietnē vēstīts, ka neatliekamās medicīniskās palīdzības ārsts apstiprinājis četrus plūdu upurus. Netālu esošajā Bogotiņas pilsētā Polijā viens cilvēks gājis bojā vai nu noslīkstot, vai pakļūstot zem mājas gruvešiem, aģentūrai PAP apliecināja vietējās varasiestādēs. Kādā pagrabā Neinkirhenē, Vācijā, noslīkuši trīs cilvēki.

No Bogotiņas pilsētas 2000 cilvēku evakuēti, izpostītas vairākas mājas. Pilsētas mērs Andžejs Gžmielevičs telekanālam TVN24 situāciju raksturoja kā dramatisku. Polijas galvaspilsētā Varšavā spēcīgā vētra un lietusgāzes appludinājušas pazemes stacijas un pagrabus, arī trīs slimnīcu telpas.

Kā ziņots, šā gada maijā un jūnijā postoši plūdi Polijā laupīja dzīvību 22 cilvēkiem, seši cilvēki gāja bojā Čehijā.

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu