Krievijas ugunsgrēkos 50 bojā gājušie • IR.lv

Krievijas ugunsgrēkos 50 bojā gājušie

30
AFP/LETA

Maskavu apņēmušais dūmu smogs pamazām sācis izklīst

Krievijas ugunsnelaimes upuru skaits pieaudzis līdz 50 cilvēkiem, apliecina Ārkārtas situāciju ministrijas preses dienests. Ceturtdien Maskavā sācis izklīst dūmu smogs, kas neļāva galvaspilsētas iedzīvotājiem brīvi elpot un samzināja redzamību, apgrūtinot braukšanu, vēstī aģentūras LETA-AFP/RIA Novosti/Lenta.ru.

Kā informē Krievijas Reģionālās attīstības ministrija, plašo mežu ugunsgrēku dēļ bez pajumtes palikuši ap 3500 cilvēku. Kopumā glābšanas darbos iesaistīti 162 tūkstoši cilvēku.

Maskava bija ietīta dūmu smogā vairākas nedēļas, bet ceturtdien tā bija izklīdusi, atstājot vieglu dūmaku un deguma smaku, vēsta aģentūra "Interfax". Smogs iekļuvis arī metro, izraisot nelabumu pasažieriem, taču metropolitēna vadība neuzskatīja par lietderīgu ierīkot stacijās papildu dzesēšanas sistēmas, raksta avīze "Novije Izvestija".

Maskavieši teic, ka tāda smoga galvaspilsētā nav bijis kopš septiņdesmito gadu sākuma. Dažos rajonos kaitīgo vielu koncentrācija pieļaujamo normu pārsniedza desmit reizes.

Aizvadītās diennakts laikā Krievijā uzliesmojuši 373 jauni mežu un kūdras purvu ugunsgrēki. Visā Krievijas teritorijā kopumā reģistrēti 843 ugunsgrēki, no tiem 47 gadījumos liesmas pārņēmušas kūdras purvus. Patlaban uguns pārņēmusi mežus 186 tūkstošu hektāru platībā, kas ir par septiņiem tūkstošiem hektāru vairāk nekā dienu iepriekš. Izcēlušies arī 15 jauni kūdras purvu ugunsgrēki, bet glābējiem izdevies apdzēst sešas šādas ugunsnelaimes.

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs izsludinājis ārkārtas stāvokli septiņos reģionos un noteicis ierobežojumus ceļošanai un ekonomiskajai darbībai.

Gan Latvijas, gan Igaunijas ugunsdzēsēji pauduši gatavību doties palīgā kaimiņvalstij likvidēt ugunsgrēkus, ziņo LETA. Latvijas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ar armijas helikopteru palīdzību piedāvājis uguns dzēšanu no gaisa. Savukārt Igaunija ir gatava uz Krieviju nosūtīt glābšanas aprīkojumu. Lai dotos palīgā kaimiņvalstij, jāsaņem tās oficiāls lūgums.

Komentāri (30)

AErnstreits 06.08.2010. 06.14

Briinums ka atkal Checheni nav vainiigi…. Jenjkju valdiiba shaadaa gadiijumaa teiktu ,ka vainiigi teroristi….

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu