''airBaltic'' prečuzīmes atdos aviokompānijai • IR.lv

''airBaltic'' prečuzīmes atdos aviokompānijai

28
Jānis Saliņš, F64
Indra Sprance

Nav skaidrības par Flika uzņēmuma norēķiniem par it kā iegādātajām preču zīmēm

Satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK) trešdien ar ''airBaltic'' vadītāju Bertoltu Fliku vienojies par aviokompānijas zīmolu atdošanu valstij lielākoties piederošajam uzņēmumam. Kā preses konferencē paskaidroja Gerhards, Fliks apliecinājis gatavību atdot visus zīmolus.

Ministrs informēja, ka līdz šim ''airBaltic'' neko nav maksājis Flikam piederošajam uzņēmumam "Baltijas aviācijas sistēmas" par zīmola izmantošanu, taču tā arī skaidri neatbildēja, vai ''airbaltic'' no Flika uzņēmuma saņēmis 9,136 miljonus latu par zīmolu iegādi. Kā ziņots, iepriekš finanšu situācija bija pamatojums zīmolu pārdošanai. Gerhards pēc vairākkārtīgas izvaicāšanas vien atzina, ka šis uzņēmums kādu daļu bija iemaksājis.

''Ja zīmoli tiks atdoti atpakaļ, Fliks atgūs sabiedrības un politiķu uzticību,'' paziņoja satiksmes ministrs.

Gerhards vielaikus pieņēmis lēmumu atsaukt pārstāvjus no ''airBaltic'' padomes, kā arī nolemts sasaukt ārkārtas akcionāru pilnsapulci, kurai būs jāvērtē notikušais, jāapstiprina jaunas amatpersonas un gada pārskats, kas atbilstīgi tikšot koriģēts.

Tiks izveidota komisija Satiksmes ministrijā, pieaicinot dažādus ekspertus, kas vērtēs darījumu, lai noteiktu amatpersonu atbildību par notikušo, tostarp izvērtētu, vai darījumos nebija kādi likumpārkāpumi.

Gerhards visai nekonkrēti atbildēja, vai pats bijis informēts par darījumu. Viņš norādīja, ka jautājums ''airBaltic'' zīmolu izmantošanu pastāvīgi bijis uzņēmuma padomes sēžu darba kārtībā, bet par ''detaļām'' viņš neesot bijis informēts. Uz jautājumu, ko īsti viņš par šo darījumu zinājis, ministrs pēc būtības neatbildēja.

Jau vēstīts, ka reizē arī ''airBaltic'' preču zīmju nodošanu Flika uzņēmumam noticis cits apšaubāms darījums – Rīgas preču zīmes ''Live Riga'' reģistrētas ''airBaltic''. Kā vēsta aģentūra BNS, aviokompānija kļuvusi par preču zīmju "Live Riga", "Work Riga" un "Feel Riga" īpašnieci, lai arī Latvijas galvaspilsētas reklamēšanas kampaņu "Live Riga" vadošā Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) lielākais īpašnieks ir Rīgas dome (RD). ''airBaltic'' pieder vien 10% RTAB.

Patentu valdes eksperts Jānis Ancītis BNS informējis, ka Patentu valdē 2009.gada 8.decembrī saņemts "airBaltic" pieteikums piecu preču zīmju "Live Riga", "Work Riga", "Feel Riga", "Look Riga" un "Stay Riga" reģistrēšanai. Pirmās trīs ar "airBaltic" vārdu reģistrētas 2010.gada 20.martā, savukārt ar "Look Riga" un "Stay Riga" radās problēmas, un pašlaik notiek sarakste ar preču zīmes pieteicēju.

Tādējādi "airBaltic" pieteikumu "Live Riga" un ar to saistīto preču zīmju reģistrēšanai iesniedza apmēram tajā pašā laikā, kad pašas "airBaltic" preču zīmes tika pārdota aviokompānijas mazākuma akcionāram "Baltijas aviācijas sistēmas", kas pieder "airBaltic" prezidentam un izpilddirektoram Bertoltam Flikam, secina BNS. Kā ziņots, tas notika 2009.gada decembrī, un pārdošanas cena bijusi 9,136 miljoni latu.

Komentāri (28)

Dzintars Kalniņš 05.08.2010. 17.21

Viss jau jauki un, kā klients un cilvēks, kas saistīts ar uzņēmējdarbību, neko sliktu nevaru teikt par ariBaltic pakalpojumiem un viņu marketinga (zimola) stratēģiju un virzību. Taču, manuprāt, tas ir absurdi un klaji nekaunīgi, kā tiek “prihvatizēti” valstij (visiem iedzīvotājiem) piederošie aktīvi. Nenoliedzu Flika profesionalitāti un darba spējas, bet viņš ir airBaltic mazākuma akcionārs un tikai 10% akcionārs “Live Riga” projektā – valsts iegulda nodokļu maksātāju naudu gan airBaltic, gan Live Riga, bet tiesības uz šiem zīmoliem saņem Fliks! C’mon – pat, ja juridiski viss ir sakārtots, tā ir klaja zagšana (prihvatizācija)!

+17
0
Atbildēt

0

cheszz 05.08.2010. 17.42

Viena zagšana ir novērsta (paldies Kamparam un Dombrovskim), bet, ja Fliks, AirBaltic padome un Gerhards paliek savos amatos, tad varam gaidīt jaunus brīnumus.

+13
0
Atbildēt

0

Janis 05.08.2010. 17.43

Es domāju jebkurš zaglis būtu gatavs atdot sazagto, ja tas kaut kādā veidā glābtu viņa ādu.

+11
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu