Saulkrastos, visticamāk, nebūšot iebraukšanas maksa • IR.lv

Saulkrastos, visticamāk, nebūšot iebraukšanas maksa

7

Iebraukšanas maksas vietā Saulkrastos varētu ieviest vienotu samaksas sistēmu par automašīnu novietošanu

Lai arī sākotnēji pieļauta iespēja Saulkrastos līdzīgi kā Jūrmalā ieviest iebraukšanas maksu, visticamāk, tas nenotiks, tā vietā Saulkrastos drīzāk varētu tikt ieviesta vienota samaksas sistēmu par automašīnu novietošanu jūras tuvumā pašvaldībai piederošajos īpašumos un ielās.

Par to aģentūru LETA informējis Saulkrastu domes priekšsēdētāja vietnieks Normunds Līcis (SCP), norādot, ka Saulkrasti ir kūrortpilsēta, kuras viena no galvenajām vērtībām ir jūra un smilšu pludmale.

Saulkrastu novadā tā stiepjas 18 kilometru garumā. 5,3 kilometru garumā pludmalei piekļaujas dabas parks "Piejūra". Caur Saulkrastiem ved auto maģistrāle "Via Baltica", un Saulkrastu tuvumā atrodas milzīgs daudzums dārzkopības sabiedrību, tādēļ lielākā daļa atpūtnieku ierodas Saulkrastos ar autotransportu. Pašvaldībā ik gadu, sākoties peldsezonai, Saulkrastos aktualizējas jautājums par autotransporta plūsmas organizāciju un papildu autostāvvietu nepieciešamību. Vietējie iedzīvotāji sūdzas par atpūtnieku auto novietošanu pretī iebrauktuvēm zemesgabalos, par atkritumu kalniem, kas tiek atstāti, mašīnām aizbraucot, atsevišķās ielās faktiski tiek paralizēta normāla auto transporta pārvietošanās un jo īpaši avārijas dienestu piekļūšana īpašumiem. Ar priežu mežu apaugušās kāpas ļoti cieš no lielā cilvēku pieplūduma un to neorganizētas kustības teritorijā vietās, kur nav izbūvēti gājēju ceļi, skaidroja Saulkrastu vicemērs.

Tikšanās reizēs ar iedzīvotājiem un Saulkrastu uzņēmējiem autotransporta plūsmu organizēšanas problēmas tiekot apspriestas visai bieži. Izskanējuši visdažādākie ierosinājumi, tostarp par iespēju ieviest iebraukšanas maksu vasaras mēnešos.

Ņemot vērā esošo situāciju, Saulkrastu novada dome plāno rudens-ziemas periodā izstrādāt autotransporta attīstības koncepciju novada teritorijā. Pieņemtie risinājumi tiks apspriesti sabiedriskajā apspriešanā un iekļauti jaunajā Teritorijas plānojumā. "Daļu no plānotā ceram ieviest dzīvē jau nākošajā vasarā," sacīja Līcis.

"Tomēr esmu pārliecināts, ka caurlaižu sistēma Saulkrastos netiks veidota. Runa varētu būt par vienotas samaksas ieviešanu par autotransporta novietošanu jūras tuvumā pašvaldībai piederošajos īpašumos un ielās," norādīja Saulkrastu vicemērs.

Komentāri (7)

Ziemelnieks 05.08.2010. 10.03

Tev ir savi ceļi kā tur tikt? Vari padalīties?

0
-2
Atbildēt

1

    Ziemelnieks > Ziemelnieks 05.08.2010. 10.06

    Labi, labi :)))))))) Tikko sapratu, mēs parasti arī apciemojam draugu kompāniju Saulkrastos, ja dodamies uz Latvijas ziemeļiem.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

Ziemelnieks 05.08.2010. 09.23

Paldies Dievam, jo tad es sāktu domāt, kā to apbraukt, lai tiktu uz Igauniju.

0
-3
Atbildēt

3

    IvetaKazoka > Ziemelnieks 05.08.2010. 10.39

    Ai, nu ko piesējies dāmai. Timrots zebrā jau 100 gadus atpakaļa definēja ar ko atšķiras vīriešu un sieviešu braukšanas maniere. Sieviete vienkārši brauc uz Igauniju. Vīrietis brauc līdz nākamajam krustojumam un tā līdz pašai Tallinai. :) Galā parasti nonāk abi. :))) Visbeidzot, ja ceļš nezināms un Susaņins ir tuvs radinieks, Igora Siliņa samtainā balss ir vienmēr gatava palīdzēt visiem. :)))

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ziemelnieks > Ziemelnieks 05.08.2010. 12.02

    :)))))) Vienkārši sievietes brauc uz Tallinu caur Ventspili :))))))))) hahahah

    JOX

    0
    0
    Atbildēt

    0

    mart!ns > Ziemelnieks 05.08.2010. 10.00

    Kopš kura laika jābrauc caur Saulkrastiem, lai tiktu uz Igauniju?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu