Gailis: uzlabojas politiskā kultūra • IR.lv

Gailis: uzlabojas politiskā kultūra

21
F64

Ekspremjers prognozē grūtības “Vienotībai” un PLL

Patlaban Latvijas politiķu vidū vērojama ierasta priekšvēlēšanu cīņa, kurā gadu gaitā gan mazinājušās konkurentu nomelnošanas akcijas, kas liecina par zināmu izaugsmi un politiskās kultūras attīstību valstī, uzskata ekspremjers Māris Gailis.

Gailis aģentūrai BNS paudis viedokli, ka politiskajā piedāvājumā nekā jauna neesot un trūkstot svaigu ideju. "Notiek parasta rutinēta priekšvēlēšanu cīņa," viņš norādīja un piebilda, ka kopumā šajā ziņā nekas nav mainījies, tikai varbūt mazāk vērojami konkurentu nomelnošanas mēģinājumi, dažādi atmaskojumi un lieli skandāli. Viņaprāt, tas liecina par politiskās kultūras uzlabošanos.

""Vienotībā" apvienojušies tie, kas jau šķēlušies trīs un piecas reizes. Lai gan tur ir arī jaukas personības," viņš sacīja un atzina, ka, piemēram, pašreizējais premjers Valdis Dombrovskis ("Jaunais laiks") veiksmīgi ticis galā ar situāciju. Tomēr šādas atsevišķas personības neglābs "Vienotību", un pēc iekļūšanas 10.Saeimā apvienība atkal sašķelsies, prognozēja ekspremjers.

Par nemainīgu vērtību parlamentā Gailis nodēvēja Zaļo un zemnieku savienību, kura "vienmēr kādā aizvējā turas". Savukārt "Par labu Latviju", viņaprāt, arī apvienojusi pārāk dažādus spēkus un tai būs grūti sabalansēt visus viedokļus dažādos jautājumos. Tomēr šajā apvienībā ir līderi, kuri līdz šim pierādījuši, ka nav šķēlēji un mērķtiecīgi virzās uz mērķi.

"Vai ar to pietiks, vai tā sinerģija būs, redzēs," piebilda Gailis.

Komentāri (21)

austrisv 04.08.2010. 12.21

Lielais eksperts atradies! Paša laikā kad Gailis premjerēja, valsts budžets bija tukšs, pie tam Gailis pieļāva bankas Baltija bankrotu!
Kur tad čomaka Birkava rezumē par šo te tēmu?

+15
0
Atbildēt

1

    dro > austrisv 04.08.2010. 13.03

    Būsim precīzi. Gailis būtu stutējis BB līdz valsts kase būtu tukša, bet Repše to nepieļāva.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

mary75 04.08.2010. 13.20

Gailis nesaprot, ko nozīmē politiskā kultūra.
Nomelnošanas kampaņu samazināšanās nebūt neliecina par politiskās kultūras augšanu.
Politiskā kultūra, pirmkārt, ir godīga savu pienākumu pildīšana un politiķu strādāšana sabiedrības labā, šinī ziņā mums mainījies nav it nekas.

+11
-1
Atbildēt

0

Janis 04.08.2010. 12.22

Kas tas Gailis tāds ir?
Viens no premjeriem, kura laikā valstī tika turpināts celt “skaistuļu” iedibināto kārtību.
Kur intervijas ar “gudrajiem”, Godmani, Kalvīti, Šķēli, Birkavu, Krištopānu, Emsi, utt. ?

+9
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu