Ieguldītāji pieteikušies Latvijas uzturēšanās atļaujām • IR.lv

Ieguldītāji pieteikušies Latvijas uzturēšanās atļaujām

33
Oļesja Sokolova, F64

Divi Krievijas pilsoņi iegādājušies īpašumus, viens jau iepriekš investējis uzņēmumā

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) ir saņemti pirmie ārvalstnieku termiņuzturēšanās atļauju pieprasījumi Latvijā, pamatojoties uz nesen veiktajiem grozījumiem Imigrācijas likumā, kas paredz iespējnu atļauju saņemt par noteiktu ieguldījumu nekustamajā īpašumā vai uzņēmumā.

Kā vēstī aģentūra LETA, visi trīs pieprasījumi ir no Krievijas pilsoņiem. Vienai personai termiņuzturēšanās atļauja Latvijā jau ir piešķirta, informē PMLP priekšnieka palīgs Andrejs Rjabcevs. Pārējo divu personu iesniegtie dokumenti vēl tiks vērtēti, parasti tas notiek 30 dienu laikā.

Divi iesniedzēji iegādājušies nekustamo īpašumu par vismaz 100 000 latu lielākajās Latvijas pilsētās, bet viena persona kāda Latvijas uzņēmuma pamatkapitālā ir ieguldījusi vismaz 25 000 latu, turklāt līdzīgus ieguldījumus šis cilvēks veicis arī līdz 1.jūlijam, kad stājās spēkā plaši apspriestie grozījumi Imigrācijas likumā.

Jau vēstīts, ka 1.jūlijā stājās spēkā grozījumi Imigrācijas likumā, saskaņā ar kuriem termiņuzturēšanās atļaujām Latvijā var pretendēt tie ārzemnieki, kuri šeit ieguldījuši ievērojamus finanšu līdzekļus. Latvijā reģistrētas kapitālsabiedrības pamatkapitālā šim nolūkam jāiegulda ne mazāk kā 25 000 latu un nodokļos kopumā jāsamaksā ne mazāk kā 20 000 latu. Savukārt nekustamais īpašums lielākajās pilsētās jāiegādājas vismaz par 100 000 latu vai citur – ne mazāk kā par 50 000 latu.

Komentāri (33)

aivarstraidass 02.08.2010. 14.09

Šāda uzturēšanās atļauju došana par sviestmaizi ir pilnīgi ačgārna. Dzīvokli Ādažos (t.i. ārpus Rīgas!) 2006.g. pirku par 50 tūkstošiem. Mani par investoru toreiz nesauca – tas bija patēriņš (ģimenei vajadzēja kur dzīvot). Bet ja Krievijas iebraucējs izdarīs to pašu – varēs lepni dēvēties par “investoru” – un pēc 5 gadiem pretendēt uz LR pilsonību. Nevajag mānīt pašiem sevi.

Ja kāds iegulda simtus tūkstošu – pie tam nevis NĪ, bet preču vai pakalpojumu ražošanā, ja piecus gadus no vietas nodrošina darbavietas vairākiem Latvijas pilsoņiem, ja maksā viņiem sociālo un IIN nodokļus vismaz no vidējās algas – tad tādu cilvēku var saukt par investoru, no kura valstij ir kāda jēga (un šādi cilvēki Latvijā varēja uzturēties arī pēc agrākā likuma, ja bija uzņēmuma valdes locekļi). No dzīvokļa pircēja nevienam ne silts ne auksts – tas ir tipisks likuma punkts par labu NĪ spekulantiem.

Nožēlojams ir pats princips – izsaimniekot Latvijas valstij piederošu resursu (pastāvīgās uzturēšanās atļaujas), veicināt visādu nejaušu imigrantu pieplūdumu. Bet labumu no tā gūst tikai daži NĪ spekulanti.

+7
0
Atbildēt

1

    Ziemelnieks > aivarstraidass 02.08.2010. 14.29

    Man atkal šis solis liekas labs. Jo kāpēc gan neizmantot cilvēku investīcijas, kuri ir gatavi investēt par uzturēšanos Latvijā. Tie ir 5 gadi un tad atļauja beidzas…bet LV paliek nauda!!!

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 02.08.2010. 13.21

Man jau šķita, ka teica, ka rindām gaidot uz šīm atļaujām. Bet mēneša laikā tikai viens (būsim godīgi, otrs to darītu bez visas atļaujas)? Nu nu…

Man šķiet, ka Šlesers un PLL ir pamatīgi pārvērtējis efektu, ko dos šis likums.

+4
0
Atbildēt

1

mary75 02.08.2010. 13.43

Ir pietiekami daudz valstis, kur uzturēšanās atļaujas var dabūt uz līdzīgiem vai vēl vieglākiem noteikumiem, manuprāt, arī Igaunija un Lietuva to starpā, nez kapēc vietējie bija iedomājušies, ka visi nu tik dosies bariem vien uz Latviju.

+5
-1
Atbildēt

1

    LR Aizsardzības mini > mary75 02.08.2010. 13.53

    Šī nebūs “eonomiskā” imigrācija, šis ir “atvieglotais” pilsonība siegūšanas veids. Ceru, ka šie “investori” vēlas ceļot uz Eiropu, krievvalodīgos mēs vēl varam aizdot krievijai, to mums pilna “d”! :)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu