Gailes ''Lieldienu sala'' uzslavēta starptautiskā konkursā • IR.lv

Gailes ''Lieldienu sala'' uzslavēta starptautiskā konkursā

10
building.lv

No Austrumeiropas projektiem atzinību guvusi arī "Swedbank" ēka Viļņā

Arhitektu biroja SIA "Zaigas Gailes birojs" brīvdienu mājas "Lieldienu sala" projekts Kaltenē ieguvis atzinību starptautiskajā Čikāgas arhitektūras un dizaina muzeja rīkotajā konkursā "The International Architecture Awards 2010", biznesa portālu "Nozare.lv" informējusi uzņēmuma valdes priekšsēdētāja un īpašniece Zaiga Gaile.

Līdz ar ''Lieldienu salu'' "Swedbank" Viļņas ēka šajā konkursā ir vienīgie starptautiskās atzinības saņēmēji no Austrumeiropas starp 38 valstu 95 laureātiem. Birojs konkursam pieteicies ar Latvijas Arhitektu savienības (LAS) starpniecību, iesniegto projektu vērtēšanas periods bijis ilgāks par pusgadu.

"Mums ir prieks, ka esam pamanīti tūkstošiem projektu vidū no visas pasaules," saka arhitekte. Iegūtā atzinība veicina arhitektu biroja popularitāti ārvalstīs, jo projekts tiek aprakstīts dažādos ārzemju medijos.

Jau vēstīts, ka Kaltenes māja veidota no bijušā padomjlaika industriālā objekta – lašu audzēšanas sūkņu stacijas uz mākslīgas salas 200 metru attālumā no jūras krasta. Gaile nekustamo īpašumu iegādājusies kopā ar savu vīru ekspremjeru un nekustamo īpašumu attīstītāju Māri Gaili, un divu gadu laikā pamestais objekts pārveidots par brīvdienu māju.

"Lieldienu sala" bija viens no četriem labākajiem projektiem LAS konkursā "Gada balva 2009".

Komentāri (10)

Krista Vitena 01.08.2010. 16.57

No šī viena attēla grūti saprast, cik veiksmīgs ir šis projekts, bet gan jau ka ir, jo ZG ir smalga gaume un pamatīga izpratne par funkcionalitāti. Priecājos par darba augsto novērtējumu!

+5
0
Atbildēt

0

shefere 01.08.2010. 21.26

Fantastisks īpašums, lieliska gaume, unikāls projekts, vismaz Latvijas mērogiem. Liela nauda negarantē labu gaumi, bet šajā gadījumā ar gaumi viss ir vislabākajā kārtībā, lai kā arī kādam nepatiktu ģimenes tēva politiskā pagātne:) Kaut vairāk tik smalkas gaumes cilvēku būtu LV, tad mazāk būtu visādu erzacarhitektūrs brīnumu kā Ķirsona pilis, jaunbagātnieku tornīšu pārpilno rīģipša kūku māju un tamlīdzīgu drazu.

+4
0
Atbildēt

0

ciparsone 01.08.2010. 12.24

Vētrā varētu izskatīties kā māja filmā Rēgu Rakstnieks. Tik personīgais lidlauks iztrūkst ;)

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu