Urtāns – ceturtais labākais kontinenta lodes grūdējs • IR.lv

Urtāns – ceturtais labākais kontinenta lodes grūdējs

23
Romāns Kokšarovs, F64

Šķēpmetējs Ainārs Kovals fināla tabulā ieņem sesto vietu

Latvijas lodes grūdējs Māris Urtāns sestdien Barselonā izcīnīja ceturto vietu Eiropas vieglatlētikas čempionātā, gūstot lielāko panākumu savā līdzšinējā karjerā, vēsta aģentūra LETA. Latvietis atpalika vien no olimpiskajiem un pasaules čempioniem.

Savukārt šķēpmetēju finālsacīkstēs, kurs piedalījās divi Latvijas pārstāvji, Ainārs Kovals uzrādīja sesto labāko rezultātu un Ēriks Rags palika vienpadsmitais. Piektdienas vakarā dāmu konkurencē Latvijas šķēpmetēja Madara Palameika finālā bija astotā labākā.

Vēl pirms pēdējā mēģinājuma Urtāns ar rezultātu 20,72 metri atradās trešajā vietā, tomēr viņu apsteidza iepriekšējā Eiropas čempionāta uzvarētājs Ralfs Bartels no Vācijas, lodi aizgrūžot 20,93 metrus. Par Eiropas čempionu ar rezultātu 21,01 metrs kļuva Andrejs Mihņēvičs no Baltkrievijas, vienu centimetru viņam zaudēja polis Tomašs Majevskis.

Urtāns pirmajā mēģinājumā sasniedza rezultātu 19,81 metrs, tad rezultātu uzlaboja līdz 20,12 metriem, bet trešais rezultāts bija nesekmīgāks, tāpēc viņš izkāpa no sektora. Ceturtajā metienā Urtāns lodi raidīja 20,56 metrus tālu, bet pēc tam piektajā rezultātu uzlaboja vēl līdz 20,72 metriem. Pēdējā, sestajā mēģinājumā Urtāna rezultāts bija 20,64 metri. Kā pēc sacensību noslēguma telefonsarunā LTV7 translācijas komentētājam Guntim Pederam atzinis Urtāna treneris Guntars Gailītis, iespējams, sportistu no koncentrēšanās izsita tiesnešu liegums izpildīt pēdējo – izšķirīgo – mēģinājumu vienlaikus ar apbalvošanas ceremoniju, lai arī blakus kārtslēkšanas sektorā sacīkste turpinājās.

Aiz Urtāna ar rezultātu 20,57 metri piektais palika vācietis Davids Štorls, sesto vietu izcīnīja horvāts Nedzads Mulabegovičs, aiz viņa ir baltkrievs Pāvels Ļižnijs un Antons Zaļskis no Čehijas.

Šis rezultāts ir trešais labākais Urtāna karjerā. Kā ziņots, jūnijā viņš sākotnēji lodi raidīja 20,75 metrus tālu, bet piecas dienas vēlāk savu personisko rekordu uzlaboja līdz 21,63 metriem, kas ir otrais labākais rezultāts Eiropā šosezon un tikai par 11 centimetriem atpaliek no Latvijas rekorda.

Eiropas Vieglatlētikas asociācijas vērtējumā Urtāns tika atzīts par otro labāko jūnija atlētu Eiropā.

No Latvijas sportistiem sekmīgāk par Urtānu Eiropas čempionātā startējusi tikai tāllēcēja Ineta Radēviča, kura izcīnīja zelta godalgu.

Komentāri (23)

ilzep16 31.07.2010. 21.32

Apsveicu! Apsveicu!Apsveicu!Lai veicas!

+2
0
Atbildēt

0

rozaa11 31.07.2010. 21.56

Sapigi ka 4 bet nu malacis taa turpinat

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu