Nulles deklarācijas plāno ieviest pēc gada • IR.lv

Nulles deklarācijas plāno ieviest pēc gada

25
Andrejs Terentjevs, F64

Ēnu ekonomikas apkarošanas plānā panākta vienošanās sākumdeklarēšanu ieviest ātrāk

Saskaņojot ēnu ekonomikas apkarošanas plānu, panākta vienošanās, ka sākumdeklarēšanās jeb nulles deklarācija fiziskām personām un daļējas nodokļu amnestijas juridiskām personām varētu tikt ieviestas jau no 2011.gada 1.jūlija, nevis pēc 2012.gada, kā bija iecerēts iepriekš, vēstī aģentūra LETA.

Ceturtdien Finanšu ministrijā (FM) starpinstitūciju sanāksmē tika apspriesti institūciju un uzņēmēju asociāciju atzinumi 17.jūnijā Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātajam ēnu ekonomikas apkarošanas un godīgas konkurences veicināšanas plānam. Iesniegtie priekšlikumi bija apkopoti uz 55 lapām, tomēr lielākoties tie bijuši redakcionāla rakstura grozījumi.

Par lielāko daļu priekšlikumu panākta vienošanās, un FM plāno augusta pirmajā pusē plānu iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē. Plānots, ka pirmie atbalsta pasākumi uzticamajiem un godīgajiem uzņēmējiem tiks sagatavoti līdz šā gada rudenim.

Sākumdeklarēšanas ieviešana agrāk ir būtiskākā izmaiņa ēnu ekonomikas apkarošanas plāna sākotnējā projektā. Eksperti gan iepriekš pauduši viedokli, ka tai bija jābūt spēkā jau vismaz desmit gadus, iespējams, tas būtu kavējis valsts izzagšanu.

Komentāri (25)

disassociative 29.07.2010. 19.35

Un kāpēc ne no pirmā janvāra? Pārāk karsts kartupelis, jādod gads laika noslēpt galus ūdenī? Sākumdeklarēšanai bija jābūt jau 20 gadus atpakaļ. Tad mēs nebūtu tur, kur esam. Un arī tagad tā, visdrīzāk, atkal tiks apmuļļāta kā karsts kartupelis un nolikta plauktiņā uz vēl 10 gadiem – viss atkarīgs no vēlēšanu rezultātiem. Ja nopietnu mandātu skaitu iegūs PPL, tad sākumdeklarēšanas nebūs vispār.

+22
0
Atbildēt

0

kaspars_bekeris 29.07.2010. 19.17

Tai bija jābūt spēkā no 1991. gada beigām. Tad “Latvijas ceļš”, iespējams, tagad jau būtu notiesāts ne vien par valsts nozagšanu, bet arī par organizētu noziedzību.

+21
0
Atbildēt

0

elisabeth_ipsos 29.07.2010. 19.39

Man bail, ka vilciens jau sen ir aizgājis, lai sākumdeklarācija sniegtu vēlamo rezultātu. Nulles deklarācijai jau bija jābūt 90tajos, kad sākās masveida valsts uzņēmumu privatizācija, tagad šie lielie zagļi ir kļuvuši tik rafinēti, ka VID līdz viņu citroniem nekad vairs netiks!

+16
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu