NRTP plāno LTV un LR sadarbību priekšvēlēšanu diskusijās • IR.lv

NRTP plāno LTV un LR sadarbību priekšvēlēšanu diskusijās

10
Lauris Vīksne, F64
Indra Sprance

Nebūs vairs “Milžu cīņu”, jo tās vienu padarot par milzi, bet citus – par sprīdīšiem vai skudrām

Priekšvēlēšanu diskusiju raidījumi Latvijas Televīzijā (LTV) varētu būt vērojami jau no septembra sākuma, tomēr tie nesauksies vairs par “Milžu cīņām”, pēc ceturtdien Nacionālajā radio un televīzijas padomē (NRTP) notikušās diskusijas par šo jautājumu Ir.lv sacīja padomes priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece.

Oficiāli par plānotajiem priekšvēlēšanu raidījumiem LTV un Latvijas Radio (LR) informācija tikšot sniegta laika posmā no 10. līdz 16.augustam, šobrīd joprojām notiekot jauno raidījumu sagatavošana, tostarp arī diskusijas par to nosaukumu. Nosaukums “Milžu cīņas” vairs netikšot izmantots, jo – “kāpēc gan kāds jāpadara par milzi, kas tad pārējie ir – sprīdīši vai skudras?!”, pauda Buceniece.

Viņa stāstīja, ka LTV raidījumu ciklā tikšot apskatītas visas nozares, sadalījums būšot līdzīgs nozaru pārdalei ministrijās. Raidījumus galvenokārt vadīšot žurnālisti, jautājumu sagatavošanai tikšot pieaicināti eksperti, bet attiecībā uz žurnālistu Jāni Domburu nekas neesot mainījies – viņam piedāvāts vadīt tikai vienu raidījumu ar premjera amata kandidātiem, kas ēterā būs Saeimas vēlēšanu priekšvakarā.

Domburs jau iepriekš Ir.lv uzsvēra, ka tas neesot nekāds piedāvājums, jo vienošanās ar LTV par šī raidījuma vadīšanu viņam bijusi iekļauta pērn noslēgtajā līgumā. Ir.lv zināms, ka raidījumu vadītāji meklēti arī ārpus žurnālistu aprindām, mēģinot pieaicināt dažādu jomu ekspertus, taču tas var nedot pietiekami kritisku attieksmi pret iztaujājamiem deputātu kandidātiem.

Buceniece stāstīja, ka ceturtdien NRTP sanāksmē tika pārrunāts arī jautājums par LTV priekšvēlēšanu raidījumu translēšanu LR.

Jau vēstīts, ka LTV sākotnēji paziņoja par naudas trūkumu priekšvēlēšanu diskusiju raidījuma rīkošanai. Vēlāk gan nauda atradās, un tika solīts, ka diskusiju raidījums būs, tomēr LTV vadība mēģināja izslēgt no iespējamā raidījuma vadītāju loka Domburu.

Komentāri (10)

itommy_ 29.07.2010. 17.18

Es būtu daudz pateicīgāks šim aprobežotajam kantorim, ja viņš tik daudz negrābstītos gar politiku, bet gan vairāk darītu savu tiešo darbu. Runa ir par regulējumu TV kanāliem nelikt reklāmas skaļākā līmenī kā citus raidījumus. Jo patiešām tas ir nomācoši visu laiku sēdēt ar pulti rokā un spaidīt volume pogu, jo sevišķi vēlu vakaros, kad blakus istabā jau guļ.

+15
0
Atbildēt

0

IneseT 29.07.2010. 17.09

Bucenieces ‘blondums’ laužas laukā ar katru izteikumu, ko šī speciāliste izsakās par medijiem. nosaukums ‘Milžu cīņas’ radās no slavenās DzeltenoPastneiku dziesmas, tam nav nekāda sakara ar politiķu padarīšanu par milžiem, skudrām vai sprīdīšiem. lai dāmīte izlasa šo Hardija Lediņa dzejoli – varbūt saskatīs ne īpaši dziļi slēpto jēgu par ‘milzi’…

+14
0
Atbildēt

1

    janisvinodis > IneseT 29.07.2010. 17.55

    Žēl, ka nosaukums ”Milžu cīņas” netiks saglabāts, jo šo dziesmu varētu pat uzskatīt par 80-to gadu neatkarīgās mūzikas simbolu, un arī tagad bija kļuvis par pirmsvēlēšanu diskusijas otro nosaukumu.Pieļauju, ka Bucenieces kundze aizņemtības dēļ, nekad nav dzirdējusi par Hārdiju Lediņu,”Dzeltenejiem pastniekiem” un NSRD. Diemžēl…

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

tetrapack 29.07.2010. 16.56

LNT vienu padara par milzi, LTV pārējos –- par sprīdīšiem vai skudrām.

+9
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu