ANO: piekļuve dzeramajam ūdenim ir cilvēktiesības • IR.lv

ANO: piekļuve dzeramajam ūdenim ir cilvēktiesības

33
Elmārs Rudzītis, F64

Grūtības iegūt tīru dzeramo ūdeni ikdienā ir vairāk nekā 800 miljoniem cilvēku pasaulē

Apvienoto Nāciju organizācijas (ANO) Ģenerālā asambleja piekļuvi tīram ūdenim un sanitārijai pasludinājusi par cilvēka pamattiesībām, vēsta aģentūra LETA. Nesaistošo rezolūciju atbalstīja 122 valstis, neviena nebija pret, bet 41 valsts balsojumā atturējās, tostarp ASV, Kanāda, Lielbritānija un Austrālija.

Rezolūcijā teikts, ka "tiesībām uz drošu un tīru dzeramo ūdeni un sanitāriju ir svarīga nozīme pilnvērtīgai dzīvei un pilnīgai visu cilvēktiesību īstenošanai". Dokumentā norādīts, ka vairāk nekā 800 miljonu cilvēku pasaulē nav piekļuves dzeramajam ūdenim, bet vairāk nekā 2,5 miljardiem pasaules iedzīvotāju nav pieejas elementāriem sanitārajiem apstākļiem.

Ģenerālā asambleja aicina valdības un starptautiskās organizācijas aktivizēt centienus nodrošināt katram cilvēkam tīru dzeramo ūdeni, piešķirot finansējumu un nododot attiecīgās tehnoloģijas jaunattīstības valstīm.

Komentāri (33)

ilzep16 30.07.2010. 10.19

Latvijas uzņēmēji,vairāk uzmanības pievērsiet Latvijas dzeramā ūdens eksportam!Latvijas bagātība -dzeramais ūdens ir ilgstoša eksportprece !

0
0
Atbildēt

0

IvetaKazoka 29.07.2010. 14.44

Un kā nobalsoja Latvija? Ja “par”, vai tas nozīmē, ka no nākamā mēneša Venden rēķinus varu pāradresēt uz MK? :P

0
0
Atbildēt

1

    snjuu > IvetaKazoka 29.07.2010. 17.43

    Ne gluži. Tu gan varētu mēģināt vērsties attiecīgajā ministrijā (nezinu, kā tur tagad tā konstrukcija sabīdīta), lai iegūtu informāciju par avotiem un citām vietām, kur var par velti iegūt dzeramo ūdeni.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu