Arī Lembergs smejot noliedz saistību ar “Dienu” • IR.lv

Arī Lembergs smejot noliedz saistību ar “Dienu”

11
Kaspars Krafts, F64
Indra Sprance

Ventspils mēra skaidrojumi līdzinās iepriekš Šķēles un Šlesera paustajam

Ventspils mērs Aivars Lembergs (“Latvijai un Ventspilij”) noliedz, ka būtu iegādājies laikrakstu “Diena” un turpina kritizēt šo mediju par tā publikācijām, no kurām viņam nerodoties priekštats, ka “kaut kas šajā laikrakstā ir mainījies”.

Kā atreferē aģentūra BNS, viņš pieminēts saistībā ar "Dienu" tikai tādēļ, ka kopā ar Aināru Šleseru (LPP/LC) un Andri Šķēli (TP) tiekot uztverts kā "nedalāms ļaunuma kopums". "Tur, kur Šķēle un Šlesers, kā tad bez Lemberga," sacīja politiķis, smejot raustot plecus un paužot gatavību uzņemties atbildību kaut vai par to, "ka šajā valstī dzimst bērni vientuļām māmiņām".

Lai arī nevienu no "Dienas" jaunās vadības viņš nepazīstot, laikrakstā publicētajam politiķis gan aktīvi sekojot līdzi – vēl pēdējās dienās pārlasot redaktora sleju, viņam nemaz neesot radies priekšstats, ka kaut kas šajā izdevumā būtu mainījies vai parādījies atšķirīgs no līdzšinējā formāta, kas Lembergu vedinot domāt par "Dienu" tikai kā partijas "Pilsoniskā savienība" politisko ruporu.

"Patlaban var teikt droši – tā ir "Pilsoniskās savienības" apmaksātā politiskā reklāma… vismaz pirmās trīs lappuses," uzsvēra Lembergs, vēlreiz norādot, ka viņam nav nekādas intereses par šādu izdevumu tērēt naudu.

Jau vēstīts, ka Tautas partijas priekšsēdētājs Andris Šķēle un LPP/LC līderis Ainārs Šlesers otrdien preses konferencē noliedza jebkādu saistību ar “Dienu” vai “Dienas medijiem”. “Man nav nekāda sakara ar šo koncernu,” otrdien preses konferencē smaidot sacīja Šlesers. Pēc viņa pārliecības, laikraksta “Diena” lielākās problēmas radušās, jo “lasītāji norobežojās” no šī laikraksta, savukārt atbildes par laikraksta patiesajiem īpašniekiem esot jāmeklē pie bijušās “Dienas” galvenās redaktores Sarmītes Ēlertes (PS). Līdzīgas norādes pauda arī Lembergs.

Arī Šķēle preses konferencē uz šo jautājumu atbildēja smaidot un stāstīja, ka viņam nesen esot vaicāts arī tas, vai viņam esot veikals Izraēlā. Šķēle noliedza, ka viņam ir jebkāda saistība ar laikrakstu “Diena”.

Žurnāls “Ir” pagājušajā nedēļā vēstīja – lai arī pašlaik nav dokumentāru pierādījumu, lai apgalvotu, ka akciju sabiedrības “Diena” patiesie īpašnieki nekad nav bijusi britu Roulendu ģimene, vairākas pēdējos mēnešos “Dienas” vadošajos amatos nonākušas personas ir saistītas ar organizācijām vai uzņēmumiem, kuros krustojas Šķēles, Šlesera un Lemberga intereses.

Komentāri (11)

mantins7 28.07.2010. 15.52

Jocīgi būtu, ja viņš raudot šādu saistību atzītu.

+7
-1
Atbildēt

0

laila zirina 28.07.2010. 15.52

Lembergam, kā zināms, nav arī nekāda saistība ar treknāko, offšorizēto Ventspils uzņēmumu daļām, banku kontiem Lihtenšteinā, ar partiju, kas lielā mērā atbildīga par politiskajām un ekonomiskajām problēmām Latvijā, stipendiātiem, Latvijas Kuģniecību, mūziķi Grīnbergu un zilajām govīm.

+8
-3
Atbildēt

0

ltvpanorama 28.07.2010. 15.55

par tām vientuļām māmiņām runajot ..tas gadienā nav vakardienas TV3 ziņu kontekstā ar jautājumu par Rumpīša kunga aktivitātēm latvju nācijas vairošanās problēmu risināšanā?:) Papum arī sagribējās padižāties, ka plinte vēl kārtībā?

+5
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu