ZZS deputātu kandidātus nosauc zaļumballes noskaņā • IR.lv

ZZS deputātu kandidātus nosauc zaļumballes noskaņā

41
Kaspars Krafts, F64

Sarakstos iekļauti gan Saeimas deputāti un ministri, gan žurnālisti un uzņēmēji

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) trešdien zaļumballes ritmos iepazīstināja ar deputātu kandidātu sarakstu rudenī gaidāmajām 10.Saeimas vēlēšanām, kuros iekļauti gan politiķi, gan žurnālisti un uzņēmēji, vēstī aģentūra LETA.

Rīgas vēlēšanu apgabalā ar pirmo numuru kandidēs ZZS priekšsēdētājs un vides ministrs Raimonds Vējonis, ar otro numuru – žurnālists Kārlis Seržants, ar trešo – Saeimas deputāts Jānis Strazdiņš. No ZZS Rīgas vēlēšanu apgabalā kandidēs pārbēdzējs no TB/LNNK Saeimas deputāts Imants Kalniņš, un Ventspils augstskolas pasniedzējs Dmitrijs Smirnovs, kuru iepriekš par izteikumiem lata devalvācijas sakarā aizturēja Drošības policija. Šajā sarakstā iekļauts uzņēmējs Valdis Kalnozols, kurš politikā pieredzi guvis kā Rīgas domnieks no TB/LNNK, bet no pērnā septembra vada Zaļās partijas nodaļu Rīgā, kā arī tērpu mākslinieks Uģis Rūķītis un bijusī premjera padomniece Ilona Līce.

Zemgales vēlēšanu apgabalā ar pirmo numuru kandidē Saeimas ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis un bijusī parlamenta deputāte žurnāliste Viola Lazo. Sarakstā iekļauts arī uzņēmējs Jevgēņijs Kisiels.

Kurzemes vēlēšanu apgabalā ar pirmo numuru kandidēs parlamentārietis Gundars Daudze, ar otro – Aija Barča, ar trešo – Arnis Luhse.

Vidzemes vēlēšanu apgabalā pirmais būs zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, otrais – Saeimas deputāts Ingmārs Līdaka, trešais – Vitauts Staņa. Šajā sarakstā iekļauta arī bijusī Jūrmalas domes vadītāja, agrākā ''Jaunā laika'' politiķe Inese Aizstrauta un bijušais Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins.

Latgales vēlēšanu apgabalā pirmie trīs ir Saeimas deputāti Staņislavs Šķesters, Skaidrīte Pilāte un Mārtiņš Roze, ceturtais – Daugavpils domes deputāts Rihards Eigims. Ar sesto numuru kandidē bijusī Saeimas deputāte Silvija Dreimane, ar desmito – no Tautas partijas Saeimā ievēlētais Jānis Klaužs, bet pēdējais ir spēkavīrs un Saeimas deputāts Viktors Ščerbatihs.

Deputāta amata kandidāts Seržants žurnālistiem sacīja, ka iesaistīšanās Saeimas vēlēšanās ir bijis apzināts solis un viņš centīsies izdarīt to, ko nevarēja panākt kā žurnālists daudzu jautājumu sakārtošanā. "Neklūpiet man virsū no pirmās dienas, jo es ilgi, ilgi biju jūsu kolēģis," lūdza Seržants.

Pasākuma noslēgumā ZZS vadība nodeva kurjeram deputātu kandidātu sarakstus, lai tos nogādātu Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK). Visi klātesošie sarakstu ceļu uz CVK varēja vērot televizoru ekrānos. CVK arī iesniegta ZZS priekšvēlēšanu programma .

Komentāri (41)

::Vai cis :: 28.07.2010. 14.06

Tomēr jāatzīst, ka Hūtēnam pieticis saprāta nevilkt laukā no kapiem politiskos miroņus, piemēram, Ūdri vai Emsi. Šķēļu Andrievam pat tik daudz prātiņa nav bijis.

+11
0
Atbildēt

2

    ievuliitis > ::Vai cis :: 28.07.2010. 14.48

    Emša lielākais trūkums – nav tik gudrs, kā iedomājās. Kādas ziepes valstij uztaisīja ar savām mazām HES – programmu, kas tika izstrādāta, bez ierobežojumiem vidi degradējošām darbībām! Pieņemsim, ka aiz muļķības. Zaļāis, kā teiktu kads mūsu personāžs, ibio:))

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > ::Vai cis :: 28.07.2010. 14.25

    Emsis man riebumu neizraisa, īstenībā, viņš nav slikts džeks, nu, nepaveicās viņam ar to portfeli, kad viņu atceros, jāsmejas.
    Udre gan, bet, tikai piekto daļu no tā, ko izraisa Muižniece.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

mary75 28.07.2010. 14.03

Odiozais Smirnovs arī tur?
Pēc viņa prognozēm Latvijai jau sen bija jābūt bankrotējušai, vispār bija jāsākas pasaules galam.
Vispār, gribētos pajautāt Kalniņam un Kiršteinam, kaut vai šiem diviem, kas tiem kopējs ar Eigimu un Smirnovu?
Kāda iodeoloģija tos vieno?
Nebaudāms rosols, bet, muļķuzemei pilnīgi pieņemams, jo aiz visiem varenā saimnieka un tautas mīluļa Lemberga ēna, kā arī vārdiņi “zaļo un zemnieku” nosaukumā.

+9
0
Atbildēt

7

    Aivars Puriņš > mary75 29.07.2010. 07.16

    Jā Betij, Inesei un dzerim.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > mary75 28.07.2010. 14.20

    Ko, abiem viena diagnoze? Atvainojiet, ka iejaucos :))

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    ::Vai cis :: > mary75 28.07.2010. 14.18

    Viņa patriotisma saknes gan laikam būs senilās demences izraisīti traucējumi.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > mary75 28.07.2010. 14.43

    Ko tad ZZS tādus ņem? Neviens cits vairs nepiesakās? Visi lielākie … pie AŠiem grib sarakstos tikt?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ::Vai cis :: > mary75 28.07.2010. 14.31

    Betij, tam otram drīzāk būtu piemērojama Ingrīdas Circenes definīcija: Alkoholisms ir slimība, kas beidzas ar plānprātību un nāvi

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 28.07.2010. 14.14

    Mans jautājums tiem jau arī bija tikai retorisks, par šiem diviem man sen jau viss skaidrs.
    Bet, gaidīsim no Kiršteina atkal kādu patriotisku publikāciju, viņš mums patriots.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    ::Vai cis :: > mary75 28.07.2010. 14.08

    Dzeri, Kiršteinam ar Kalniņu ir pilnīgi vienalga, kāda kuram ideoloģija, ja ir izredzes tikt pie stabilas algas par absolūti nekā nedarīšanu.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

::Vai cis :: 28.07.2010. 13.49

Ilona Līce??? Vai viņai piemērotāka nebūtu blēžu kustība Par izzagtu Latviju?

+8
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu