Inspekcija: policija pārkāpusi datu aizsardzību • IR.lv

Inspekcija: policija pārkāpusi datu aizsardzību

23
Lauris Vīksne, F64

Pašvaldības policija nedrīkstēja publiskot video ar Kairiša un Grigorjanas aizturēšanu

Ievietojot internetā video, kurā var redzēt režisora Viestura Kairiša un operdziedātājas Asmikas Grigorjanas aizturēšanu, Rīgas pašvaldības policija pārkāpusi datu aizsardzības likumu, vēstī aģentūra BNS. Lai arī Datu valsts inspekcija (DVI) pārkāpumu konstatējusi, policijai par šādu rīcību sods nedraud.

DVI pārbaudē secinājusi, ka video publiskošanai nav bijis tiesiska pamata. Par lēmumu informēta Rīgas pašvaldības policija, kurai jāizņem video no mājaslapām, kur tie publicēti. Lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

Par video ievietošanu gan policijai nekādu sodu nevarot uzlikt, taču administratīvā atbildība varot iestāties tad, ja policija pēc uzdotā termiņa, kas ir augusta sākums, nebūs video izņēmusi no interneta, skaidro DVI pārraugošā Tieslietu ministrija.

Jau vēstīts, ka Rīgas pašvaldības policija jūnija vidū naktī pēc Operas festivāla atklāšanas aizturēja režisoru Kairišu, kurš bijis iereibis un uzvedies huligāniski. Kopā ar viņu aizturēta operas soliste Grigorjana. Aizturētie pārmeta policijai necienīgu izturēšanos un vardarbību. Novērošanas kameru video tika publiskots nākamajā rītā pēc aizturēšanas, policijai uzsverot, ka Kairišs un Grigorjana izturējušies izaicinoši.

Pēc incidenta policijā bija ierosināta dienesta pārbaude, lai vērtētu māksliniekus aizturējušo policistu rīcību, taču pagaidām tās rezultāti nav zināmi.

Komentāri (23)

Evija Zauere 28.07.2010. 11.16

Iespējams RPP arī ir pārkāpusi. Sliktie, vai ne! Bet man bija interesanti apskatīties video un salīdzināt redzēto ar abu aizturēto vārdiem. Tas bija kā skatīties filmu “What women want” ar “Rocky” subtitriem.

+5
-1
Atbildēt

0

egita_n 28.07.2010. 11.50

“policijai par šādu rīcību sods nedraud”

dzīvojam tiesiskā valstī?

+4
-1
Atbildēt

0

vincgog 28.07.2010. 13.10

Vai nebūtu jāgroza “Datu aizsardzības likums”?

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu