Pusaudži ar benzīnu aplej 10 gadus vecu zēnu un aizdedzina • IR.lv

Pusaudži ar benzīnu aplej 10 gadus vecu zēnu un aizdedzina

25
Mārtiņš Zilgalvis, F64

Cietušais zēns ārstējas slimnīcā, policija uzsākusi izmeklēšanu

Limbažos svētdien smagus apdegumus guvis kāds 10 gadu vecs zēns, atsaucoties uz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta informāciju, vēsta BNS.

BMX trasē kādam 10 gadīgam zēnam klāt pienākuši pusaudži melnās maskās, aplējuši viņu ar benzīnu un aizdedzinājuši zēna drēbes. Tā mediķiem notikušo atstāstījis pats zēns. Pēc notikušā puika paša spēkiem vēl aizkļuvis līdz mājām, un tikai tad izsaukta ātrā palīdzība. Zēns guvis otrās pakāpes ķermeņa apdegumu – viņam apdedzis kakls, plecs, auss, plaukstas un mati.

Ātrās palīdzības mediķi cietušo zēnu nogādājuši Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Slimnīcā stāsta, ka cietušā puikas stāvoklis patlaban ir vērtējams kā stabils un jūtoties viņš labi, liecina BNS un LETA informācija. Laimīgā kārtā plašus apdegumus viņš nav guvis, tāpēc arī ilgstoša ārstēšanās nebūs nepieciešama, norāda mediķi.

Valsts policija pirmdien par šo gadījumu sākusi kriminālprocesu. Lai arī mediķiem zēns stāstījis sīkākas notikušā nianses, policija ar secinājumiem nesteidzas. Pēc zēna tēva sniegtajiem paskaidrojumiem, puisis apdegumus guvis Limbažos, BMX trasē.

Policija arī lūdz atsaukties visus iespējamos aculieciniekus, kas vēlā svētdienas pēcpusdienā un vakarā ievērojuši ko aizdomīgu BMX trases apkārtnē Limbažos blakus Limbažu Sporta skolai vai var sniegt kādu informāciju, kas palīdzētu noskaidrot apstākļus, kādos zēns guvis apdegumus.

Komentāri (25)

mary75 26.07.2010. 15.20

Vismaz tie, kas to izdarīja, zināmi?
No cik gadiem mums vispār tiesā par smagiem noziegumiem?
Vai atkal norakstīs, tipa, bērni vienkārši palaidņojas un nesaprot, ko dara?

+6
-2
Atbildēt

0

Ilona Leduskukaine 26.07.2010. 15.31

Piekrītu. Tādas lietas noteikti darītas ar iepriekšēju nodomu. Ļoti žēl tā bērna, iespējams, ka viņš vienkārši atradās neīstā laikā, neīstā vietā.Nav nemaz jāmin, kur šie pusaudži kaut ko tādu samācījušies un kas viņiem smadzenes sašķobījis…skumji

+4
0
Atbildēt

0

andris_krumins 26.07.2010. 15.52

Ļoti dīvaini, ka vecāki nav uzrakstījuši iesniegumu.
Anyway IMO lietas ierosināšanai pietiek ar NMP info… Vai NMP policijai par šādiem gadījumiem nav obligāti jāziņo?

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu