Katrs desmitais nesamaksā par kādu no pirkumiem • IR.lv

Katrs desmitais nesamaksā par kādu no pirkumiem

21
Lauris Vīksne, F64

Viens no iemesliem –  prece nejauši sajaucas ar pircēja mantām

Katrs desmitais Latvijas iedzīvotājs atzīst, ka dažkārt lielveikalos nesamaksā par kādu no pirkumiem, aptaujā noskaidrojusi drošības kompānija “GRIFS AG”. Ne vienmēr tās ir zādzības, dažkārt cilvēki vienkārši nejauši preci sajauc ar savām personīgajām mantām.

Kā konstatēts pētījumā, iemesli nesamaksāšanai var būt dažādi – pārdevēja nepieskaita kādu produktu, prece nejauši sajaucas ar pircēja personīgajām mantām, vai arī tīšas zādzības. Tāpat noskaidrots, ka 17 % cilvēku tirdzniecības vietās mēdz nogaršot sveramos produktus pirms to iegādes un 15 % atver produktu iepakojumus pirms samaksāšanas.

30 % aptaujāto atzinuši, ka nezina lielveikalu iekšējās kārtības noteikumus. Kā preses paziņojumā norāda “GRIFS AG” vadītājs Ainārs Bundulis, lielveikalu apsargiem ik dienas nākas skaidrot cilvēkiem it kā pašsaprotamas lietas. “Ja apsardzes darbinieki pamana, ka tirdzniecības vietas apmeklētāji lieto produktus pirms to iegādes, apsardzes darbiniekam ir tiesības lūgt pārstāt to darīt vai pretējā gadījumā lūgt atstāt tirdzniecības telpas,” stāsta Bundulis.

Jūnijā internetā veiktajā aptaujā piedalījās 519 respondenti vecumā no 20-74 gadiem.

Komentāri (21)

lasis75 26.07.2010. 13.05

kāpēc nevar lietot produktu pirms samaksāšanas? visur pasaulē var, bet pie mums nevar. lielveikali taču grib, lai cilvēki tajos uzturas pēc iespējas ilgāk. ja man slāpst, tad padzeros un pie kases par to attaisīto pudeli samaksāju.

+4
-1
Atbildēt

1

    Aga, Čirka > lasis75 28.07.2010. 08.15

    Kā Tu vari lietot to, kas vēl ir svešs – tirgotāja īpašums? Kā Tu zini, ka pēc tam varēsi par to samaksāt? Ja nu Tev vairs nav maka? Ja nu atkal kaut kas sašķiebies FirstData sistēmā, un nevar norēķināties ar maksājumu kartēm? Ja nu Tu izdzer visu, vai Tev tiešām gribēsies maksāt par tukšu platmasas pudelīti, vai arī jautājumu gadījumā Tu paskaidrosi, ka tā Tev jau bija līdzi?

    Olas un spuldzītes ir cits gadījums – tur iepakojums netiek bojāts un, galvenais, nekas netiek lietots.

    0
    0
    Atbildēt

    0

kipsija 26.07.2010. 13.25

vel paris gadu atpakal Coca Cola taisija akciju sadarbiba ar lielveikaliem, lai cilveki dzer veikala un maksa pie kases…

+1
0
Atbildēt

0

andris_krumins 26.07.2010. 16.09

Es arī atveru iepakojumu, ja tas var slēpt kādu populāru bojājumu vai vnk, lai kārtīgi apskatītu preci. Olas bija labs piemērs: kā varu zināt, ka kāda nav ieplīsusi, tās neapskatot? Visādu krāmu, kas sastāv no vairākām detaļām, kastītes noteikti jaatver un jāpārskaita, vai visas detaļas joprojām ir iekšā, citādi var mierīgi nopirkt tējas presi bez sietiņa, spuldzītes kastīti bez pašas spuldzītes vai tml. un kam tad pēc tam sūdzēsies?…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu