ASV aicina Ziemeļkoreju izvairīties no draudiem • IR.lv

ASV aicina Ziemeļkoreju izvairīties no draudiem

16
EPA/LETA

Ziemeļkoreju saniknojušas ASV un Dienvidkorejas militārās mācības

Pēc Ziemeļkorejas izteiktajiem draudiem pielietot pret ASV un Dienvidkoreju kodolatturēšanas līdzekļus, Vašingtona sestdien aicinājusi Phenjanu atturēties no provokatīvu vārdu izteikšanas, ziņo LETA-AFP. "Mēs neesam ieinteresēti vārdu karā ar Ziemeļkoreju," sacīja Valsts departamenta preses pārstāvis Filips Kraulijs. "Mums no Ziemeļkorejas ir vajadzīgs mazāk provokatīvu vārdu un vairāk konstruktīvas rīcības."

Ziemeļkoreja sestdien piedraudēja ar kodolatturēšanas līdzekļu pielietošanu un gatavību sākt "svēto atomkaru" pret ASV un Dienvidkoreju sakarā ar Seulas un Vašingtonas kopīgi rīkotajām militārajām mācībām jūrā. "Tas būs mūsu svētais karš ar amerikāņu imperiālistiem un dienvidkorejiešu marionešu režīmu, kuri tīši saasina spriedzi Korejas pussalā," vēsta oficiālā ziņu aģentūra KCNA.

Otrdien ASV un Dienvidkorejas aizsardzības resoru vadītāji paziņoja par plašiem militārajiem manevriem 25.-28.jūlijā Korejas pussalas austrumu piekrastē, kas būs pirmās mācības vairāku mācību virknē.

Komentāri (16)

buchamona 24.07.2010. 21.00

Tas būs mūsu svētais karš ar amerikāņu imperiālistiem +++ ja viņi atbild par saviem vārdiem, tad sekas būs, kā jau pēc kodolkara ekoloģiski – neprognozējamas, taču, droši vien, tas būtu pēdējais kodolkarš cilvēces vēsturē, kurā Ziemeļkoreja vairāk par pāris galviņām izšaut nepaspētu.

+2
0
Atbildēt

2

    buchamona > buchamona 24.07.2010. 21.30

    Domāju, ka kodolkara jautājumu atrisināja jau Hirosima. Toreiz, kā izrādās, nevienam tādas īstas jēgas nebija par sekām, tagad ir. Vismaz sakarīgākai cilvēces daļai. Šī iemesla dēļ jau arī Kubas krīze atrisinājās tā, kā viņa atrisinājās. Ja par reģioniem un “ļaudīm” par kuriem Tu runā – tad ļoti labi, ka ASV nesēž aiz okeāna kā pēdējais egoists un amerikāņiem ( NATO)kā Tu saki – “tuvējās ārzemes ir visa planēta Zeme”:)))

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    AErnstreits > buchamona 25.07.2010. 03.49

    Taa ir, taadelj jau ASV taa satraucas ka Iraana vareetu iegaadaaties kodolierochus. Kaa tad varees to Iraanu pie vietas nolikt…:)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu