Radio Baltcom un PIK aizdomas par aģitāciju • IR.lv

Radio Baltcom un PIK aizdomas par aģitāciju

34
Rūta Kalmuka, F64
Indra Sprance

NRTP ierosina lietas par priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem radio “Baltcom” un “Pik”

Par priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) ceturtdien ierosinājusi administratīvās lietas pret “Radio Baltcom” un “Radio Pik” īpašniekiem, informē NRTP.

NRTP konstatējusi, ka „Baltcom Radio” ēterā 12.jūnijā tiek pārraidīts pašreklāmas džingls, kuru ir ierunājusi Eiroparlamenta deputāte Tatjana Ždanoka (PCTVL). “Radio nebija norādījis, ka tā ir priekšvēlēšanu aģitācija, līdz ar to klausītājs tika maldināts,” Ir.lv stāstīja NRTP priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece.

Lieta par aģitācijas pārkāpumiem lieta ierosināta arī pret “Radio Pik”, kur 17.jūnijā raidījumā „Tautas kontrole” piedalījusies tāda paša nosaukuma politiskā partija bez norādēm par priekšvēlēšanu aģitāciju, turklāt raidījumā izskanējuši priekšvēlēšanu solījumi. “Mēs uzskatījām, ka tā ir aģitācija,“ sacīja Buceniece. Pret šo mediju ierosināta arī lieta par slēpto reklāmu, jo raidījuma laikā reklamēta šī paša politiskā spēka mājaslapas adrese,

Jau vēstīts, ka arī pirms iepriekšējām vēlēšanām “Radio Pik” pārkāpis aģitācijas notiekumus un radiostacijai vairākas reizes piemērots sods – slēgšana uz dažām dienām, kā arī naudassods.

Komentāri (34)

Aivars Puriņš 22.07.2010. 18.34

Es klausos radio Baltcom. Tur pašreklāmas džinglos ne tikai ždanoka runā, bet arī visādi citi frīki, kā Naglis, Leiškals u.c. Tas ir pupu mizas. Bet iesaku pievērst uzmanību Abika Elkina raidijumiem (viņš gan tagad esot atvaļinājumā). Viņa sarunas ar uzaicinātajiem politiķiem ir izcili draudzīgas un mierīgas, kā likums A.Elkina uzskati ar viesa uzskatiem sakrīt pilnībā, nekāda konflikta. Un Tavu brīnumu, viesi parasti ir no SC un PCTVL. Tramvajā braucot, arī dzirdēju večiņas runājam, ka pie A.Elkina uz radio pa 500Ls var tikt.

+2
0
Atbildēt

1

    Driimeris > Aivars Puriņš 23.07.2010. 14.54

    jā, parasti tādi mīļie dueti- viens otram vārdus no mutes velk ārā :)
    būtu Elkins vismaz formas pēc uzdevis kādu iepriekš sarunātu ”nepatīkamu” jautājumu ;)

    0
    0
    Atbildēt

    0

KasparKondrat 22.07.2010. 20.45

un par LNT viņiem nekas nav sakāms?????

+1
0
Atbildēt

0

siltameitene 23.07.2010. 17.51

Vispār jau drūmi. Tādi pseidožurnālisti kā Elkins un ģaģa Miša to radio (Baltcom) nogremdēs galīgi. (Vismaz latviešu auditorijai).Divas pozitīvas lietas gan vēl ir palikušas – raida normālu mūziku bez šlāgeriem un popsas, kā arī retranslē “Eho Moskvi”. Jājautā – cik gan ilgi Eho ar tādiem sadarbosies…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu