Problēmas bankomātos radīja programmatūras kļūda • IR.lv

Problēmas bankomātos radīja programmatūras kļūda

29
Reinis Hofmanis, F64

Uzņēmums: problēma jau trešdienas vakarā tika atrisināta

Problēmas ar "First Data Latvia" apkalpotajām maksājumu kartēm un vairāku banku bankomātiem trešdien radas programmatūras kļūdas dēļ, ceturtdien informēja uzņēmums, ziņo BNS.

"Incidenta iemesls ir programmatūras kļūda, kas vakar [trešdien – red.] vakarā jau pilnībā tika novērsta. Kopā ar saviem sadarbības partneriem "First Data" strādā pie situācijas un procesu tālākas analīzes, lai šādas situācijas, kad ražošanā nonāk programmatūra ar tik nopietnu kļūdu, vairs netiktu pieļautas," sacīja maksājumu karšu centra "First Data Latvia" izpilddirektore Baltijas un Ziemeļvalstīs Zanda Brīvule-Jansone.

Iepriekš rakstījām, ka tehnisku problēmu dēļ trešdienas pēcpusdienā nedaudz ilgāk kā stundu nevarēja veikt darījumus ar lielāko daļu "First Data Latvia" apkalpoto maksājumu karš. Tehniskas problēmas skāra arī "SEB bankas", "Rietumu bankas", "Sampo bankas" un "Nordea" bankas bankomātus.

"First Data Latvia" ir lielākais karšu apstrādes centrs Baltijas reģionā, atgādina BNS.

Komentāri (29)

Edīte Dancberga 21.07.2010. 19.11

Prieks, ka uzņēmums nebaidās godīgi atzīt vainu un uzņemties atbildību. Nevis, kā tagad modē (arī valsts iestādēm) — noliegt līdz pēdējam, līdz kamēr vairs nevar, un tad mētāt vainu starp darbiniekiem un/vai mēģināt izlikties, ka tāds sīkums vien bija un “kāpēc tāda cepšanās un mēdiju sazvērestība”.

+13
0
Atbildēt

1

    kristineim > Edīte Dancberga 22.07.2010. 16.43

    Kur teikts, ka kļūda FirstData radīta?
    Personīgi labāk “patiktu” tehniska kļūme vados, nevis softā: programmistiski var satasīt tādas problēmas, ka labāk pat nedomāt :(

    0
    0
    Atbildēt

    0

kenzoo 21.07.2010. 19.32

Ne tikai bankomātus, bet ironiskā kārtā arī Ir abonēšanas apmaksu :D OK, Ir – reabilitēts, vainīgs First Data.

+1
0
Atbildēt

0

disassociative 21.07.2010. 23.36

Vulkāns paralizē aviosatiksmi visā Eiropā, viena sīka kļūmīte paralizē norēķinus ar plastikāta kartēm, karstums paralizē luksoforus – esam pārāk atkarīgi no tehnoloģijām. Tīšām vai netīšām, bet tas var kļūt ļoti bīstami.

+5
-4
Atbildēt

2

    juhans > disassociative 22.07.2010. 11.30

    Lāga nesaprotu piemēru par vulkānu. Diez vai vulkānu varētu dēvēt par tehnoloģiju (jeb lietojot sinonīmu – par tehniku)?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Edīte Dancberga > disassociative 22.07.2010. 10.55

    Tas vienkārši atgādinājums, kāda bija dzīve agrāk, pirms lidmašīnām un banku kartēm. Ja liekas, ka tā bija labāk — no problem. Norēķinies ar skaidru naudu un ceļo ar prāmjiem un vilcieniem. :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu