Zatlers izsludina elektronisko mediju likumu • IR.lv

Zatlers izsludina elektronisko mediju likumu

23
Rūta Kalmuka, F64
Indra Sprance

Likums varēs stāties spēkā un Latvijai nebūs jāmaksā soda nauda

Lai arī Saeima, otrreiz caurlūkojot elektronisko mediju likumu, pilnībā nav ņēmusi vērā Valsts prezidenta argumentus, Valdis Zatlers tomēr šo likumprojektu izsludinās, informē prezidenta preses dienests.

Zatlers pauž gandarījumu, ka caurlūkošanas procesā likumā ir izdevies novērst tās neprecizitātes un pretrunas, kas radās, izskatot likumprojektu trešajā lasījumā, kā arī rast kompromisu valsts valodas pozīcijas stiprināšanai.

Jaunā likuma redakcija joprojām neparedz skaidri noteiktas tiesības visiem nacionālajiem, reģionālajiem un vietējiem plašsaziņas līdzekļiem konkurēt par saturiski labāko un ekonomiski izdevīgāko sabiedriskā pasūtījuma izpildi, uzsver Rīgas pilī.

Zatlers atkārtoti uzsver, ka darbs pie minētā likuma uzlabošanas būtu jāturpina arī pēc likuma spēkā stāšanās. Kā norāda Zatlers, joprojām pastāv vairāki nozīmīgi jautājumi, kuri prasa rūpīgu likumdevēja izvērtējumu, tai skaitā jautājumi, kuri ir apskatīti Konstitucionālo tiesību komisijas viedoklī par sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu tiesisko regulējumu.

Jau vēstīts, ka Saeima pagājušā pirmdienā atkārtoti skatīja elektronisko mediju likumu, atbalstot daļu Valsts prezidenta ierosinājum, bet daļu noraidot. Saeima nebalsoja arī par citiem pretrunīgi vērtētiem priekšlikumiem, kas bija iesniegti otrreizējai caurlūkošanai.

Komentāri (23)

Sanšains 21.07.2010. 19.23

Joprojām palieku pie uzskata, ka otro reizi “caurlūkojot”, likums tika padarīts vājāks – ja runājam par latviešu valodas aizsargāšanu.

1. Pirmajā reizē PIEŅEMTAIS likums noteica, ka “prime time” – vakara stundās – latviski jābūt 65% raidlaika.
2. Ēķis un arī TV3 rakstīja atklāto vēstuli Zatleram, lai neizsludina, jo likums pārāk latvisks.
3. Zatlers atmeta likuma atpakaļ, un kā vienu labojumo punktu tieši minēja šo “prime time” proporciju. Zatlers IT KĀ vēlējās “prime time” laiku par vienu stundu palielināt. Bet esmu pārliecināts, ka tas bija tikai iegansts, lai Saeima varētu vēlreiz pievērsties šim punktam.
4. Otrajā “caurlūkošanā” šie “prime time” latviešu valodai labvēlīgie ierobežojumi tika izbalsoti VISPĀR – ne tikvien netika palielināts tas laiks, bet tagad šādas normas nav vispār.

Atgādinu – pirms Zatlers likumu atsūtīja atpakaļ, šie ierobežojumi bija spēkā.

+3
0
Atbildēt

0

Sanšains 21.07.2010. 19.23

Šeit balsojuma rezultāti: http://titania.saeima.lv/LIVS/SaeimaLIVS2_DK.nsf/0/298AAACA9A852CC9C225775E00361CF6?OpenDocument
Šeit debates: http://saeima.lv/steno/Saeima9/100712/st100712a.htm

īpatnēji un varbūt zīmīgi, ka ATTURĒJĀS arī Solvita Āboltiņa un Jānis Strazdiņš (ZZS). Tas ir, būtībā kopā ar “Par labu Latviju”, PCTVL un “Saskaņas centru” nobalsoja PRET šo tik nozīmīgo, latviešiem labvēlīgo nosacījumu.

+1
0
Atbildēt

0

Le 21.07.2010. 23.53

Kāpēc Ir.lv spītīgi lieto nepareizu likuma nosaukumu? Zatlers parakstīja Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu. Mediji lai paliek garu izsaucējiem.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu