ZZS sadarbosies ar Liepājas partiju • IR.lv

ZZS sadarbosies ar Liepājas partiju

21
Edijs Pālens, LETA

Līguma parakstīšanu ar Seska partiju apmeklē "Latvijai un Ventspilij" līderis Lembergs

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) pirmdien noslēdza sadarbības līgumu ar Liepājas partiju, kas paredz kopīgu sadarbību un dalību 10.Saeimas vēlēšanās, informē ZZS pārstāvis Viesturs Silenieks. Līguma parakstītāji uzsvēra, ka viņu mērķis ir ''stiprināt reģionu lomu valstī'', vēstī aģentūra LETA.

Līgumu parakstīja ZZS valdes priekšsēdētājs un Latvijas Zaļās partijas līdzpriekšsēdētājs Raimonds Vējonis, Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētājs, Saeimas ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, kā arī Liepājas partijas valdes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Kā liecina LETA fotomateriāli, līguma parakstīšanā klāt bija arī citas reģionālās partijas – ZZS sadarbības partneres "Latvijai un Ventspilij" vadītājs, kriminālnoziegumos apsūdzētais Aivars Lembergs. Līgumu ar "Latvijai un Ventspilij" ZZS pārslēdza pagājušajā nedēļā.

''Stipra Kurzeme dotu lielāku spēku arī visai Latvijai," sacīja Sesks. Agrāk Lembergs un Sesks kā Kurzemes ekonomiski aktīvāko pilsētu vadītāji nebija sevišķi labās attiecībās, tāpēc viņu nesen rastā saskaņa izpelnījās ievērību reģionālajā presē, kur tai tika veltīta arī visai asa karikatūra.

Sesks atzinis, ka neesot bijis viegli izšķirties, ar kuru no politiskajiem spēkiem slēgt sadarbības līgumu, jo par to sarunas bijušas arī ar "Vienotību", "Par labu Latviju" un "tēvzemiešiem", informē aģentūra BNS.  Liepājas partijas kongresā nolemts sadarboties ar ZZS, un plusi tam esot apvienības stabilitāte, mērķtiecība un atbildīga darbība valdībā un parlamentā.

No Liepājas partijas ZZS deputātu kandidātu sarakstā būs Saeimas deputāte, Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča, Liepājas domes deputāts, Liepājas universitātes rektors Oskars Zīds. Savukārt Sesks patlaban sevi parlamentā neredzot, tomēr būtu gatavs sēsties kāda ministra krēslā – vislabprātāk satiksmes, ekonomikas vai finanšu.

9.Saeimas pilnvaru laikā Liepājas partijai bija sadarbības līgums ar Tautas partiju. Sesks sīkāk neskaidro iemeslus, kādēļ sadarbība nav turpināta.

Komentāri (21)

krrudzinska 19.07.2010. 21.14

Kas tad nu? No ziņas parādīšanās presē un raksta publicēšanas #Ir pagājušas jau vairākas stundas, bet šeit tāds klusums! Dīvaini gan !?

+3
0
Atbildēt

0

daina_tabuna 20.07.2010. 12.40

Kas notiek šajā valstī?! Liepāja līdz šim likās vissakarīgākā no lielajām pilsētām. Tagad sēdēs vienā bedrē ar Ventspili? Nē, nu labi, ka vismaz ne ar Rīgu, Rāznu un D-pili.

0
0
Atbildēt

0

gundega_heiberga 20.07.2010. 07.50

Labs JUMTS Liepājas partijai – stiprība visai Kurzemei !

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu