Sākas Saulkrastu džeza festivāls • IR.lv

Sākas Saulkrastu džeza festivāls

38
Džeimss Teilors pie savām Hammond ērģelēm

Pirmdien, 19. jūlijā sākas XIII Starptautiskais Saulkrastu džeza festivāls "Saulkrasti Jazz 2010". 

Šovasar Starptautiskais Saulkrastu džeza festivāls notiks no 19.jūlija līdz 24.jūlijam ar koncertiem atpūtas kompleksā "Minhauzena Unda", ziņo aģentūra LETA.

Festivāla koncertu programma tiks ieskandināta 19.jūlijā plkst.20 ar muzikāli un vizuāli krāšņu Ventspils Mūzikas vidusskolas un grupas "The Briefing" koncertu.

Saulkrastu džeza festivālā šovasar uzstāsies gan pašmāju mūziķi, gan arī ārvalstu viesi. Festivāla koncertos uzstāsies grupa "Twin Town", "Raita Ašmaņa Jelgavas Big Band", "Xilem Trio", grupa "Patina", "Kestutis Vaiginis Quartet", "Mirage Jazz Orchestra", "DP5TET Concept of Funk" un "Gin Gas".

Īpašs notikums festivāla programmā būs 22.jūlija "Mirage Jazz Orchestra" un meistarklašu pasniedzēju pasākums "Veltījums Gunāram Rozenbergam", kurā Rozenberga mūziku un aranžējumus izpildīs "Mirage Jazz Orchestra" un "Saulkrasti Jazz 2010" meistarklašu pedagogi – Berlīnes džeza dziedātāja Jakobīne Vlasmane, norvēģu trompetists, komponists un aranžētājs Tore Johansens, somu pianists Jonas Hāvisto, gruzīnu ģitārists Temurs Kvitelašvili, bulgāru sitamo instrumentu meistars Venko Poromanskis, kā arī vācu kontrabasists un basģitārists Pepe Berns.

Saulkrastu džeza festivāls šovasar tiks noslēgts ar diviem koncertiem 24.jūlijā, kad plkst.12 notiks studentu koncerts, kurā uzstāsies meistarklašu audzēkņu ansambļi kopā ar pedagogiem, bet plkst.19 notiks vakara koncerts, kurā uzstāsies "Mirage Octet" un "Assembly Singers", kā arī pasaulslavenais britu džeza ansamblis "The James Taylor Quartet".

Tāpat kā citus gadus, arī šogad vakara koncertu izskaņā notiks improvizēta mūziķu saspēle jeb "jam session".

Studentu koncertu atpūtas kompleksā "Minhauzena Unda" klausītāji varēs apmeklēt bez maksas, bet uz pārējiem koncertiem biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties "Biļešu paradīze" kasēs un "Minhauzena Undā" pirms koncertiem.

 

Komentāri (38)

cialis without presciption in usa

Health

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu