Saakašvili Baltkrievijas TV komentē attiecības ar Krieviju • IR.lv

Saakašvili Baltkrievijas TV komentē attiecības ar Krieviju

31
AFP/LETA

Eksperti: intervija labākajā raidlaikā ir Minskas atbilde Maskavai

Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili intervijā Baltkrievijas valsts televīzijai atzinis, ka nesaprot prasības, ko viņa valstij izvirza Krievija, ziņo aģentūras LETA—RIA-NOVOSTI. Novērotāji sarunas translāciju labākajā raidlaikā dēvē par Minskas atbildi Maskavai uz pēdējā laika informācijas uzbrukumiem.

"Grūti saprast, ko viņi [Krievija] grib,'' Baltkrievijas TV klāstījis Saakašvili, ''mēs vienmēr gribējām doties viņiem pretim, bet ik reizes, kad mēs piekāpāmies, viņi gribēja vairāk un vairāk."

Prezidents uzskata, ka spriedze valstu starpā negatīvi ietekmē krievu kultūras klātbūtni Gruzijā. ''Es, iespējams, esmu pēdējais vai priekšpēdējais Gruzijas prezidents, kurš var citēt Puškinu, Ļermontovu, Brodski, Jeseņinu. Jaunā paaudze jau nesapratīs, kas tā par Krieviju un kur tā ir."

Saakašvili pauda cerību, ka Baltkrievija rīkosies gudri un neatzīs Gruzijas separātisko teritoriju neatkarību, lai arī "Krievija uz Baltkrieviju turpina izdarīt spiedienu, lai tā atzīst Dienvidosetijas un Abhāzijas neatkarību".

Tostarp eksperti norāda, ka Saakašvili intervijas pārraidīšana labākajā ētera laikā ir jāvērtē Minskas un Maskavas attiecību kontekstā. "Eksperti nešaubās – Mihaila Saakašvili parādīšanās Baltkrievijas televīzijas labākajā ētera laikā ir Minskas simetriska atbilde informācijas uzbrukumiem no Krievijas mediju puses," norāda Radio "Brīvība" korespondents.

Žurnālista vērtējumā intervija ir Minskas "politiskais blokbasters", ar ko baltkrievi atspēlējas Kremlim par Krievijas televīzijas pārraidīto filmu "Kūms batjka", kurā prezidents Aleksandrs Lukašenko attēlots nepievilcīgā gaismā. Viņš atgādina, ka "pēdējā laikā Minskā arvien vairāk sākuši nerrot Maskavu, īstenojot "īpašas attiecības" ar Tbilisi".

Komentāri (31)

Elīna Barkovska 16.07.2010. 12.44

Bet fakts ir neapstrīdams, ja Baltkrievija nespēja ar savu brālīgo tautu sadzīvot, tad pārējie var visas savas ilūzijas izmest podā un nolaist ūdeni . Protams izņēmums, ja zem frāzes “ekonomiskā sadarbība” neslēpjas apzināta “valsts nodevība”:)
ITERA vadība visu laiku potē ka GAZPROM ar politiku nav saistīts un nenodarbojas… HA!!!

+22
-1
Atbildēt

0

andrisskrastins 16.07.2010. 11.56

Ļoti vienkārša pamācība par draudzību ar Krieviju – tā dotajām valstīm neatmaksājas. Nekādā veidā.

+15
-2
Atbildēt

0

buchamona 16.07.2010. 11.50

“Grūti saprast, ko viņi [Krievija] grib,” Baltkrievijas TV klāstījis Saakašvili, ”mēs vienmēr gribējām doties viņiem pretim, bet ik reizes, kad mēs piekāpāmies, viņi gribēja vairāk un vairāk.” +++ šo te citātu vajadzētu iemācīties no galvas visiem, kuri arī Latvijā sapņo par “labām attiecībām” ar šo valsti.
Uz Sarkano kvadrātu gan tas neattiecas. PLL ļoti labi apzinās “ko viņi grib”

+14
-2
Atbildēt

4

    astra_ozo > buchamona 16.07.2010. 14.54

    Protams, ka zina, ko grib. Kalvīšam par Abreni – labs amats Krievijas privātuzņēmumā Latvijā. Un tas taču ir tikai normāli, ja nebūtiskus valstiskus jautājumus upurē Par Labu savai kabatai…
    Un kāds labums mums no robežlīguma – atkal jaunas pretenzijas par nabaga “uščemļonnajiem”

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > buchamona 16.07.2010. 13.47

    “šo te citātu vajadzētu iemācīties no galvas visiem, kuri arī Latvijā sapņo par “labām attiecībām” ar šo valsti” – pilnīgi precīzi. Taču patiesībā šī doma kopš sākta gala ir pilnīgi skaidra un zināma visiem domājošiem civlēkiem, te Saakašvilli neko jaunu nepateica. Diemžēl, Latvija nekad nav izcēlusies ar domājošiem vēlētājiem, tādēļ arī esam tur, kur esam un joprojām ceram, ka pagriezušies uz austrumiem uzcelsim lejputriju.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    ingban > buchamona 16.07.2010. 12.57

    Krievija ir muļķu zemes brīnumu lauks. Krievija ar prātu nav aptverama. Pret krievijas lielajiem zēniem mūsu aivari un ainari ir sīkaļas ar mammas iedoto pusdienu sīknanaudiņu kabatā. Kaut kādā Jakutijas stūrīša pazemē iegūst naudiņu, kas vairākkārt pārsniedz Latvijas budžetu. Naudas vilinošā skaņa. Tās dēļ tiek aizmirsts viss. To sauc par risku vadāmību. Kādas muļķibas, kurām paši noticam!

    +13
    -2
    Atbildēt

    0

    elinaliepina > buchamona 16.07.2010. 13.35

    Krievija nepazīst tādu jēdzienu kā “kompromiss”. Ja sarunu partneris izrāda pretimnākšanu, sāk nedaudz piekāpties, Krievija to uztver kā vājuma pazīmi un, savukārt, pastiprina iepriekšējās prasības. Visraksturīgākais piemērs bija par armijas izvešanu no Latvijas: nemitīga piekāpšanās no Latvijas sarunvedēju puses un aizvien jaunu prasību izvirzīšana no Krievijas. Ar ko šis farss beidzās, visi atceramies – M.Virsis un Co lielījās, kādus milzīgus kalnus gāzuši, kamēr Krievijas pārstāvji neslēpti priecājās un teica, ka nav pat cerējuši uz tādu Latvijas piekāpšanos.
    Krievija saprot tikai ar spēku pamatotas attiecības. To vajadzētu iegaumēt visiem tiem muldoņām, kas te vāvuļo – nu priekš kam mums tas NATO vajadzīgs, labāk tirgosimies ar Krieviju, u.t.t. Ja nebūs NATO, Krievija netirgosies, viņi vienkārši paņems.

    +12
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu