PLL izvēlēsies starp četriem iespējamiem premjeriem • IR.lv

PLL izvēlēsies starp četriem iespējamiem premjeriem

49
Andrejs Strokins, F64

Šķēle līdz ar sevi kā kandidātus nosauc Šleseru, Ulmani, Ogres mēru Bartkeviču

Politiskā apvienība "Par labu Latviju" (PLL) savu premjera amata kandidātu plāno nosaukt augustā, līdz tam izvēloties starp četriem iespējamiem kandidātiem, organizācijas pārstāvja, Tautas partijas (TP) līdera Andra Šķēles pausto ceturtdien intervijā LNT raidījumam "900" sekundes pausto atreferē aģentūra BNS.

Līdz ar sevi kā iespējamos premjera nominantus Šķēle minējis LPP/LC līderi Aināru Šleseru, PLL vadītāju eksprezidentu Gunti Ulmani, kā arī Ogres novada domes priekšsēdētāju Edvīnu Bartkeviču. "Tie visi ir spēcīgi kandidāti," secinājis Šķēle.

Viņš neprecizēja, kā apvienība pieņems lēmumu par īsto premjera kandidātu, taču sacījis: "Šobrīd tas mehānisms ir ļoti salāgots, un valde ir spējīga atrisināt visus iekšējos jautājumus. Par to mēs noteikti izšķirsimies un lēmums tiks darīts zināms."

Intervijā Šķēle arī paziņojis – 10.Saeimas vēlēšanās kandidējot Zemgales vēlēšanu apgabalā, viņš vēlējies konkurēt ar "Vienotības" Zemgales saraksta līderi, bijušo laikraksta "Diena" galveno redaktori Sarmīti Ēlerti.

"Tā bija mana apzināta izvēle. Lai arī man droši vien daudz vieglāk būtu kandidēt Vidzemes apgabalā, kur mums ir milzīgs atbalsts.. Ēlertes kundze kandidē Zemgalē, un man šķiet, ka šajās vēlēšanās svarīgi daudzus jautājumus izdebatēt man ar viņu publiski," Šķēles pausto atstāsta BNS.

"Es domāju, ka ir pamats runāt par principiālu strīdu," rezumēja Šķēle. "Šeit ir runa, lai sabiedrība gūst plašu viedokli par to, kādā veidā viens otrs politiķis, kurš slēpies zem mediju neatkarības, patiesi taisījis ķēķa politiku."

Ēlerte aģentūrai BNS paudusi gatavību publiski debatēt ar Šķēli. "Šķēle raujas kā nocieties bokseris ringā.. Protams, es labprāt debatēšu ar visu partiju pārstāvjiem, vienīgi ar citu sarakstu līderiem droši vien būs jādiskutē biežāk, jo, kā mēs redzam, atbalsts Tautas partijai ir pat mazāks nekā PCTVL,'' norādīja Ēlerte.

Komentējot Šķēles pārmetumus par iespējamu darbošanos politikā, vadot "Dienu", viņa uzsvēra, ka politiķiem "ar "Dienu" nekādas vienošanās nebija iespējamas'', lai arī daudzi to gribējuši. ''"Diena" gan pirms Šķēles, gan arī pēc par Latvijas prioritāro uzdevumu uzskatīja ilgstpējīgu integrāciju Rietumos. Mūsu nostāja sakrita tikmēr, kamēr Šķēle vai kāds cits politiskais spēks darbojās šajā virzienā, un tā atšķīrās, redzot, ka Šķēle arvien vairāk virzās austrumu virzienā,'' paskaidroja Ēlerte.

Komentāri (49)

putekliic 15.07.2010. 11.39

Šlesers nesaskatītu nekādu problēmu likt savu kandididatūru pat Romas pāvesta amatam.

+17
-1
Atbildēt

0

markonimarkoni 15.07.2010. 11.11

Visvairāk esmu vīlusies par Bartkeviča k-gu. Par pārējiem k-giem sen jau kā nav vairs nekādu ilūziju. Bet laikam jau kaut kā jāatmaksā tie “parādi” par ceļu izbūvi caur Ogri.
Šķēle ņēmis vērā Demakovas k-dzes ieteikumus un nu rūpējas par savu PR: “Lai arī man droši vien daudz vieglāk būtu kandidēt Vidzemes apgabalā, kur mums ir m i l z ī g s a t b a l s t s.” Ka tik ne arī!

+10
-1
Atbildēt

2

    austrisv > markonimarkoni 15.07.2010. 14.48

    Nu gan, Šķēle gan zina cik ļoti par viņu jūsmo Vidzemē! Kā nekā bizness taču arī te! Uh, kā mēs viņu mīlam!!!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > markonimarkoni 15.07.2010. 12.13

    Viņi jauc atbalstu pašvaldības deputātiem ar atbalstu TP kā politiskam spēkam. Turklāt pagājušogadu viņi Vidzemē zaudēja daudzās pašvaldībās.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

kriksis_ 15.07.2010. 13.53

Škele premjers-tauta to nepielljaus (par Valdi veel neesmu drosha, vinjsh jau mums taads neprognozeejams)
Šlesers premjers-tauta naw aizmirsusi tos mega solijumus par darbavietaam un visus citus briinumus. Domaajams, ka shii kandidatuura atkriit:)
Ulmanis premjers?Tas, ka vinjsh ir bijis viduveejs prezidents nenoziimee, ka vinsjh var buut premjers.
Bartkevichs-iemaldiijies pa vidu vnk.. vispaar jau labaak vareja nomineet Munkevicu. Tomeer jau cilveeks ar pieredzi “lietu kaartoshanaa”.

+10
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu