Ulmanis cer uz valsts uzņēmumu finansējumu "Dinamo" • IR.lv

Ulmanis cer uz valsts uzņēmumu finansējumu "Dinamo"

124
Kristaps Kuhaļskis, F64

Bez "Latvenergo", "Latvijas dzelzceļa", "Latvijas valsts mežu" atbalsta klubs būšot apdraudēts

Hokeja kluba Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs un mazais akcionārs, politiskās apvienības "Par labu Latviju" (PLL) līderis Guntis Ulmanis cer, ka valdība vai parlaments pieņems lēmumu, ar kuru atļaus valsts uzņēmumiem vai uzņēmumiem, kuros ir daļa valsts kapitāla, atbalstīt hokeja klubu "Dinamo".

"Šādi uzņēmumi varētu būt "Latvenergo", "Latvijas dzelzceļš" vai "Latvijas valsts meži" un citi, kuri varētu piedalīties Rīgas "Dinamo" finansēšanā. Katrā ziņā negribas zaudēt hokeja komandu. Tā ir ļoti liela vērtība Latvijas iedzīvotājiem. No emocionālā un arī izklaides viedokļa. Jo pretējā gadījumā, ja nebūs finansējuma, Rīgas "Dinamo" pastāvēšana būs apdraudēta," ceturtdien avīzei "Neatkarīgā" sacījis Ulmanis.

Šāds ierosinājums no ''Dinamo'' vadības puses jau ir dzirdēts, taču patlaban šāda iespēja valdībā netiek ne izskatīta, ne apsvērta, Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JL) vērtējumu par Ulmaņa teikto Ir.lv pauda padomniece Līga Krapāne.

Jau vēstīts, ka līdz šim lielāko daļu ''Dinamo'' budžeta dod ar Krievijas gāzes nozari saistītā starptautiskā kompānija ''Itera'', pērn tie bijuši 10 miljoni ASV dolāru. Uzņēmumam pieder teju 70% ''Dinamo'' akciju. Kluba līdzīpašnieki ar mazāk nekā 10% akciju ir ''Itera Latvija'' vadītājs Juris Savickis, bijušais premjers Aigars Kalvītis (TP), ''Skonto būves'' vadītājs Guntis Rāvis, Ulmanis, kā arī Aldis Pauniņš un Krists Freibergs.

Komentāri (124)

disassociative 15.07.2010. 08.45

Kāpēc valsts uzņēmumiem būtu jāfinansē privātu biznesa projektu?

+43
0
Atbildēt

1

Sanita Jemberga 15.07.2010. 15.48

Ja ieliksiet bērnam maciņā ģimenes budžetu, lai viņš rīkojas ar to, kā pašam šķiet lietderīgi, visticamāk varēsiet vien noskatīties, cik neobligātas kļūst tādas garlaicības kā visādi komunālie maksājumi, kartupeļi, piens, siers, maize, silti zābaki, veļas pulveris utt. Bet tādas „no emocionālā un arī izklaides viedokļa” prioritāras pozīcijas kā našķi, rotaļlietas, izklaides, ja arī ne jūs, tad vismaz jūsu bērns baudīs tikmēr, kamēr beigsies nauda. Risks gan pastāv gadījumā, ja jums ir vairāki bērni un, piemēram, pirmais grib uz „Akvaparku” Jūrmalā, otrais – uz batutiem pie Raiņa, bet trešais – vislielāko Lego kasti. Tad neko darīt – dažiem nāktos pārliecināties par to, ka visi nevar būt laimīgi.
Bet, protams, jūsu bērniem ir izredzes būt savu reizi iepriecinātiem, bet, galvenais, aprūpētiem, pabarotiem, un principā laimīgiem, jo jūs neuzticēsiet ģimenes naudu vienam no viņiem, t.i., jūs vispār neuzticēsiet visu naudu bērniem. Taču Andris Šķēle gan sevi, gan Gunti Ulmani, gan Aināru Šleseru, gan Edvīnu Bartkeviču sauc par spēcīgiem PLL kandidātiem premjera amatam. Neskatoties uz to, ka, piemēram, Ulmanis jau kuru reizi uzvedās kā bērns tielēdamies par nepieciešamību ar valsts naudu atbalstīt hokeja klubu „Dinamo” t.i., apliecinādams, ka no Latvijas kopējā maka viņš noteikti būtu jātur lielā attālumā.
Taču, iespējams, tieši tajā, ka Ulmanis konsekventi nekautrējas pat publiski gribēt, lai par valsts naudu tiktu uzturēts viņa privātā biznesa projekts, PLL saskata sev nepieciešamo politiķa potenciālu – spēju ignorēt robežu starp atsevišķu cilvēku privātajām un valsts interesēm (naudu). Jo runa taču ir par īpašu ētisku kvalitāti (proti, spēju neredzēt nekā neētiska tur, kur citi redz), ko PLL vēlas manifestēt savā potenciālajā premjera kandidātā. Varbūt tieši šai ziņā Šķēle Ulmani tāpat kā sevi un Šleseru sauc par spēcīgu Latvijas premjera amata kandidātu. Turklāt tautai varētu patikt, jo tautai taču patīk hokejs.

+43
-2
Atbildēt

3

    Tane-Dane > Sanita Jemberga 15.07.2010. 17.12

    Viss būtu ok, ja šis nebūtu redakcijas komentārs:(

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    lailabidzane > Sanita Jemberga 15.07.2010. 19.44

    .
    Dažas konsekvences.
    Izrādi gribam kvalitatīvu. Maksāt par to īsti negribam vis.
    Bet vistrakāk satraucamies par iespēju, ka, ja nu tie, kas riskē un iegulda, tomēr kaut ko nopelnīs. Tad gan būtu šausmīgi.

    Par nekonsekvencēm.
    Sponsorēšana nav gluži tas pats kas finansēšana.
    Valsts uzņēmuma peļņa nav tomēr tas pats, kas valsts budžeta nauda.

    Vai nav savādi, ka tie, kas par stipri valstisku naudu steriem ķinīti taisījuši, tagad krīt un ceļas par maizes un kartupeļu pirkšanu.

    P.S.
    Ja kas, valsts uzņēmumu iesaistīšana privātu klubu sponsorēšanā nav pati labākā metode.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > Sanita Jemberga 15.07.2010. 19.00

    Pakalniņai maiss ar žetoniem!:)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

edgars rezebergs 15.07.2010. 10.05

Būtu žēl, ja pazustu mūzikas skolas, deju kolektīvi un kori. Varbūt LDz, Latvijas Meži un tamlīdzīgas politikāņu siles varētu finansēt šos tautai emocionāli un arī no izklaides viedokļa svarīgos veidojumus!

+36
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu