Nedēļas nogalē astoņi noslīkušie • IR.lv

Nedēļas nogalē astoņi noslīkušie

32
Mārtiņš Zilgalvis, F64

Kāds jaunietis ielecis Daugavā no Salu tilta, taču tā arī nav izpeldējis krastā

Piektdien un pagājušajās brīvdienās – sestdien un svētdien – Latvijā noslīkuši vismaz astoņi cilvēki, atsaucoties uz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta informāciju, ziņo BNS.

Jau piektdien Balvu novadā pie kāda viesu nama dīķī noslīcis 49 gadus vecs vīrietis, kurš bija iznācis no pirts. Sestdien 22 gadus vecs vīrietis noslīcis Ikšķilē un 34 gadus vecs vīrietis – Siguldā.

Svētdiena bijusi daudz traģiskāka – 52 gadus vecs vīrietis noslīcis Rēzeknē pēc tam, kad uz ūdenskrātuvi bija devies mazgāties. Apmēram 40 gadu vīrietis atrasts Rīgā Daugavā iepretim nakts tirgum.

Jelgavas novadā Trusēnu karjerā atrasts noslīcis 35 gadus vecs vīrietis. Kāds jaunietis ielēcis Daugavā no Salu tilta, taču tā arī nav izpeldējis krastā, un pagaidām viņa meklēšana upē ir bez panākumiem. VUGD bija saņēmis informāciju, ka svētdien pazudis arī vīrietis Buļļupē, taču viņu līdz šim nav izdevies atrast.

Jūrmalas ātrās palīdzības valdes priekšsēdētājs Uldis Ciekurs aģentūrai BNS pastāstīja, ka, neskatoties uz atpūtnieku tūkstošiem, Jūrmalas pludmalēs glābējiem nav vajadzējis doties glābt slīkstošus cilvēkus. Kā jau šādās karstās brīvdienās ierasts, pie glābējiem pēc medicīniskās palīdzības vērsušies vairāki traumas guvuši atpūtnieki. Jūrmalas glābējiem arī vajadzējis palīdzēt meklēt noklīdušus bērnus.

Kopumā šogad no ūdenskrātuvēm izvilktas 61 cilvēka mirstīgās atliekas, tostarp septiņi bērni. Jūlijā vien no ūdens izvilkti 15 noslīkušie. Patiesībā noslīkušo skaits ir lielāks, jo iepriekš minētais skaitlis ir tas, ko reģistrējis VUGD, taču noslīkušos no ūdens izvelk arī policija, pašvaldību glābšanas dienesti un aculiecinieki.

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu