Karstums traucē cilvēkiem un bojā luksoforus • IR.lv

Karstums traucē cilvēkiem un bojā luksoforus

23
Mārtiņš Cīrulis, F64

Mediķi saņem arvien vairāk izsaukumu, kas saistīti ar karstuma izraisītiem veselības traucējumiem

Svētdien karstums Rīgā un citviet Latvijā sasniedza plus 31 grādu, un vairākās vietās galvaspilsētā sabojājušies luksofori, vēstī aģentūra BNS. Savukārt mediķi saņēmuši pāris desmitus izsaukumu, lai sniegtu palīdzību cilvēkiem, kam karstuma dēļ radušies veselības traucējumi.

Rīgā karstuma dēļ nestrādāja luksofori vairāk nekā desmit vietās, informē Rīgas Satiksmes vadības centrs. Nedarbojās luksofori pie Centrālās dzelzceļa stacijas laukuma, Merķeļa un Marijas ielas, Džutas un Ropažu ielas, Vaidavas un Dzelzavas ielas krustojumā. Avārijas brigādes bojājumus pakāpeniski novērsa, taču braucējiem bija jārēķinās ar neērtībām, nelieliem sastrēgumiem.

Gaisa temperatūra svētdien dienas vidū Rīgā sasniegusi plus 31,7 grādus, pārsniedzot 11.jūlija rekordu, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra. Līdz šim augstākā šajā datumā reģistrētā temperatūra Rīgā bija 31,3 grādi 2002.gadā.

Cilvēku veselības traucējumi karstuma dēļ galvenokārt bijuši saistīti ar pārāk ilgu strādāšanu vai atpūtu ārā, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD). Pacienti sūdzējušies par paaugstinātu temperatūru, galvassāpēm, miegainību, vemšanu, daļa no viņiem ievietoti slimnīcā. Vairākkārt saistībā ar karstumu sniegta palīdzība bērniem, no kuriem jaunākais bijis divus gadus vecs.

Kā ziņots, karstuma vilnis turpināsies visu nākamo nedēļu. Gaisa temperatūra dienās sasniegs plus 30-33, sestdien pat 34 grādus, brīdina sinoptiķi. Lietus gaidāms trešdien, 14.jūlijā, vējš iegriezīsies no rietumiem, un gaisa temperatūra pazemināsies līdz 21-26 grādiem.

.

Komentāri (23)

Iveta Kalniņa 11.07.2010. 22.32

Ja karstuma dēļ nestrādā luksofori,tad satiksmes organizētājiem pašiem jāstājas viņu vietā un maksimuma stundās jāorganizē satiksme :)

+2
0
Atbildēt

0

iab 11.07.2010. 23.27

Tie ir tie jaunie super-puper luksofori vai vecie, nekam nederītie, ES prasībām neatbilstošie?

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu