Zatlers saņem personisku Medvedeva ielūgumu • IR.lv

Zatlers saņem personisku Medvedeva ielūgumu

35
Indra Sprance

Prezidenta oficiālās vizītes Krievijā datums vēl tiek “saskaņots pa diplomātiskajiem kanāliem”

Krievijas prezidenta Dmitrija Medveda pārstāvis Sergejs Nariškins piektdien, tiekoties ar Latvijas Valsts prezidentu Valdi Zatleru, nodevis personisku Medvedeva ielūgumu Zatleram apmeklēt  Krieviju, Ir.lv informēja prezidenta padmniece Ilze Rassa.

Kā informē prezidenta preses dienests, saruna ar Nariškinu noritēja pozitīvā un konstruktīvā gaisotnē, tajā tika pārrunātas Latvijas un Krievijas divpusējās attiecības, īpaši uzsverot ekonomiskos un kultūras kontaktus. Abas puses augstu novērtēja Starpvaldību komisijas darba rezultātus, Latvijas un Krievijas attiecību aktivizēšanos.

Pievēršoties Zatlera vizītes Krievijā plānošanas gaitai, tika pārrunāts līgumtiesiskās bāzes sagatavošanas process. Abas amatpersonas apstiprināja vairāku starpvalstu līgumu, piemēram, ''Līguma par izvairīšanos no nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem” un ''Līguma par sadarbību cīņā pret noziedzību, it īpaši tās organizētajās formās”, parakstīšanas nozīmi vizītes laikā.

Jau vēstīts, ka Zatlera vizīte varētu būt pirmā atjaunotās Latvijas valsts vēsturē oficiālā Latvijas Valsts prezidenta vizīte Krievijā. Iepriekš Maskavu apmeklējusi gan eksprezidente Vaira Vīķe – Freiberga, gan Zatlers, taču tā bija vien līdzdalība Uzvaras svētku pasākumos.

Latviju atjaunotās valsts vēsturē nav apmeklējis neviens pie varas esošs Krievijas prezidents, tiesa, pēc savas prezidentūras beigām pirms vairākiem gadiem Latviju apmeklēja eksprezidents Boriss Jeļcins. Savukārt NATO sammita laikā toreizējā prezidente Vīķe – Freiberga bija uzaicinājusi toreizējo Francijas prezidentu Žaku Širaku atzīmēt Rīgā viņa samita laikā iekritušo dzimšanas dienu. Uz to bija uzaicināts arī toreizējais prezidents Vladimirs Putins, tomēr “dzimšanas dienas” ballīte Latvijā tā arī nenotika.

.

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu