Balsot varēs arī kafejnīcā un lielveikalā • IR.lv

Balsot varēs arī kafejnīcā un lielveikalā

14
Elmārs Rudzītis, F64
Indra Sprance

CVK apstiprina arī kārtību vēlēšanu iecirkņu veidošanai uz kuģiem

Vēlētāji par 10.Saeimas deputātu kandidātiem 2.oktobrī varēs nobalsot ne tikai ierastajos vēlēšanu iecirkņos skolās un pašvaldību iestādēs, bet arī lielveikalā "Spice Home" un kafejnīcā "Širhans", nolēmusi Centrālā vēlēšanu komisija (CVK).

Uz "Spice Home", kas sasniedzams kā ar personīgo transportu, tā sabiedrisko transportu, tiek pārcelts viens no diviem vēlēšanu iecirkņiem, kas līdz šim atradās Rīgas 95.vidusskolā, kur bija maz reģistrēto balsstiesīgo vēlētāju. Jaunais vēlēšanu iecirknis tirdzniecības centra telpās būs pieejams arī vēlētājiem ar kustību traucējumiem.

Savukārt uz kafejnīcu "Širhans" Meža prospektā 90 tiek pārvietots vēlēšanu iecirknis no likvidētā kultūras nama "Draudzība". Kā aģentūrai LETA skaidrojis Rīgas domes vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Juris Kokins, kafejnīca "Širhans" vēlēšanu iecirkņa iekārtošanai izraudzīta tāpēc, ka pusotra kilometra attālumā no slēgtā kultūras nama "Draudzība" neatrodas neviena valsts vai pašvaldības iestāde. Vēlēšanu iecirknis tikšot izvietots kafejnīcas banketu zālē, kurai ir atsevišķa ieeja.

Rīgas domei vēlēšanu iecirkņu izvietošana kafejnīcā "Širhans" un tirdzniecības centrā "Spice Home" izmaksāšot pa 100 latiem katram samaksai par internetu, telefonu, elektrību un telpu uzkopšanu desmit dienu laikā.

CVK apstiprināja arī kārtību, kādā iespējams izveidot vēlēšanu iecirkņus uz kuģiem. To varēs darīt uz kuģiem ar Latvijas karogu, kas pierakstīti Latvijas Republikā, ja reisi ir ilgāki par 25 dienām un vēlēšanu dienā kuģis atrodas jūrā. Kuģa telpām jābūt piemērotām vēlēšanu iecirkņa komisijas darbam, tostarp jāvar nodrošināt aizklāta balsošana. Uz kuģa jābūt vismaz trīs apkalpes locekļiem – pilngadīgiem Latvijas pilsoņiem, kas piekrituši strādāt vēlēšanu iecirkņa komisijā.

Līdz šodienai 10.Saeimas vēlēšanām ir izveidoti 1012 vēlēšanu iecirkņi, no tiem 948 vēlēšanu iecirkņi Latvijā un 64 – ārvalstīs.

.

Komentāri (14)

murnieks112233 08.07.2010. 18.15

Nav svarīgi kā tauta balsos, svarīgi kā saskasitīs…

Es Cimdaram NETICU! Laiks būtu to visu CVK nomainīt, aizsēdējušies…

+8
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 08.07.2010. 20.32

nav runa par rindaam , uz kuģiem saskaitiis balsis no “mirušajaam dveeseleem” buus nobalsojuši tie kuri valsti pametuši .Cimdars kaartiigs teepists, gan jau par rezultaatiem stipendija pienaaksies

+6
0
Atbildēt

0

snjuu 09.07.2010. 01.23

Vēl derētu Centrāltirgū, lidmašīnās, vilcienos un populārākajās sabiedriskajās tualetēs.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu