Daugavas-Dņepras savienotāji no projekta neatkāpjas • IR.lv

Daugavas-Dņepras savienotāji no projekta neatkāpjas

73
Raitis Plauks, F64
Indra Sprance

Projekta īstenotāji cer uz referendumu līdz ar Saeimas vēlēšanām

Ja parakstu vākšanā par Daugavas-Dņepras-Volgas savienošanu izdevies savākt 10 000 balsu un Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) pārbaudē tas apstiprināsies, tad tiks lemts par parakstu vākšanas izsludināšanu, lai noskaidrotu, vai šādu iniciatīvu atbalsta desmitā daļa vēlētāju un tikai pēc tam rīkojams referendums, Ir.lv informēja CVK vadītās Arnis Cimdars.

Partija "Daugava Latvijai" paziņojusi, ka tā savākusi gandrīz 10 000 parakstu par referenduma ierosināšanu Daugavas-Dņepras-Volgas ūdens ceļa izveides atbalstam, ziņo LETA. Galīgais lēmums par Daugavas kuģošanas projektu esot jāpieņem tautai, "ne pērkamiem politiķiem un atkarīgiem ierēdņiem", un "šāds lēmums ir jāpieņem tautas nobalsošanā", teikts organizācijas paziņojumā.

Jau vēstīts, ka Satiksmes ministrija noraidījusi šī projekta ideju, savukārt jaunā ūdensceļa projekta atbalstītāji – biedrība  "Jaunais zīda ceļš", AS "Ūdens enerģētika un transporta sistēma Rīga-Hersona-Astrahaņa akcionāru biedrība "ARHA"" un partija "Daugava Latvijai" – janvāra sākumā sāka parakstu vākšanu.

.

Komentāri (73)

dace_ampermane 07.07.2010. 17.33

Valsts nozadzēji ir izdomājuši projektu kā sazagt kārtējos miljardus, izputināt valsti un saslēgt to mūžam ar Krieviju. Kādēļ gan būtu vajadzīgs šis murgainais projekts? Vai poļi vēlās Vislu savienot ar Krieviju, jeb vācieshi Reinu? Varbūt austrieši Donavu? Mīļo stundiņ! Komunisti nevarēja visu to sadomāt ko mūsu valsts nodevēji, zinot ka neviens viņus nekad nesauks pie atbildības, uzdrošinās darīt. Un mēs ejam balsot par PLL un ZZS, skatoties uz pēdējām aptaujām. Āaaaaarrrpppprrrrraaaaacccccc

+24
-2
Atbildēt

0

guntis_anita 07.07.2010. 18.22

Projekta bīdītājiem derētu atcerēties. ar ko sākās Atmoda – ar protestiem pret Daugavpils HES būvēšanu, ar šīm akcijām arī mēs iepazinām Daini Īvānu. Šoreiz projekts Latvijai ir daudzkārt iznīcinošāks, un attiecīgi arī niknākiem vajadzētu būt protestiem. Vismaz es esmu gatavs kaut vai pretoties pat ar vardarbīgām metodēm, nevardarbīgām jau A Š un viņu līdzskrējēji ”liek virsū”. Oktobra vēlēšanu rezultāti izšķirs, vai mums paliks Daugava. Pēc tam ar lietussargiem vien neko vairs nevarēs panākt.

+23
-1
Atbildēt

4

    elza aleksandra > guntis_anita 08.07.2010. 00.19

    Krāce, kamdēļ Tev Īrijā būs vajadzīga Daugava? Protams, ka projekts ir atbalstāms, bet diemžēl bauru tautai valdošais viedoklis ir pretējs. Attiecīgi nebūs ne fantastiska un kuģojama daugava, bet mirusi upe (kā tagad), nebūs papildus HESu, nav un nebūs metro (jo šeit noskopojās naudu iedot maskava, savus pakalpiņus ar šo ideju saborējot, kur tie ar nacionālām un seklām idejām tālāk jau plebeju pūļus kūdīja pret ideju. Arī tagad būs tas pats – Eiropai galīgi nav vajadzīgs šiet investēt tādus apjomīgus līdzekļus).

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    elza aleksandra > guntis_anita 08.07.2010. 20.56

    Tavi mazbērni noteikti nestaigās ar basām kājām līdz Daugavai vienkārša iemsela pēc – viņi šeit nebūs. Viņi runās latviski ar akcentu un augs brašā Īrijas strādnieku ģiemenē. Jo Ōme būs protestējusi PRET Daugavpils HES, PRET Metro, PRET kuģojamu Daugavu, PRET Baltic PULP, PRET… Ar uzskaitīto pietiek, lai panāktu to, ka paņemtie kredīti tiek apēsti un nebūs ar ko tos atdot. Bet ēst gribās un darīt taču nava nekā tāda. Savukārt, iegūtajai izglītībai nav jēgas, jo PRET iespaidā nav radīta bāze praktiskajai apmācību psuei, attiecīgi mācītāji nezin mācāmo lietu, mācāmajiem nav motivācijas mācīties, mācāmiem nav prakses = īrijas strādnieki. Kur nu vēl iedomāties, ka šie “basiķiņis līdz daugavai gājēji” varēs tukšā vietā radīt konkurētspējīgu jeb-ko, lai atpelnītu ārkārtīgos valūtas resursus, kurus mums vajag, kaut vai lai sevi pabarotu (traktors jānopērk, elektrība arī jānopērk, jo Daugavpilī nav HES, Degviela traktoram jānopērk, “basikiņis” mazdēlam gumijnieki jānopērk).

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ansiso > guntis_anita 08.07.2010. 08.34

    Re, kā izlīda āža kāja: galvenais – kā tikt pie naudas. nevis vienkārši naudas, bet lielas naudas. Bet man gribas, lai mani mazbērni arī staigātu basikņis līdz Daugavai, lai tajā nopeldētos, nevis skatītos, kā varavīkšņaini ellas plankumi no lieliem kuģiem apķēzī betonētos krastus…

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > guntis_anita 08.07.2010. 07.52

    /…bet mirusi upe (kā tagad)../

    duomā , ka esi dzīvs, Vilni?
    Pārbaudi pulsu.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

IneseT 07.07.2010. 17.19

nu varēja jau pie reizes par trepēm uz Mēnesi kādu prodžektiņu uzcept, domas giganti atradušies!

+22
-1
Atbildēt

1

    ivetao2007 > IneseT 07.07.2010. 22.19

    Šis ir kretinu mēģinājusm sameklēt vēl lielākus kretīnus, kas tādam idiotismas sāktu tērēt naudu. Cik daud Latvija idiotu, kuri patiešam iedomājās celt trepes uz mēnesi un ierīkot tur zelta raktuves. Droši vien šie idioti jau saņēmuši naudu “pētniecībai” Patiesībā tikai Latvijā tā var izpumpēt naudu no valsts kases TP kasei, kā tas notika ar Demakovas “prodžektiem” a la trīs brāļi.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu