Pēc sauļošanās gūst 80% ķermeņa apdegumu • IR.lv

Pēc sauļošanās gūst 80% ķermeņa apdegumu

33
Jānis Saliņš, F64

Mediķi atgādina: uzturoties brīvā dabā, ir jālieto saules aizsargkrēmi

Šajās dienās Valsts apdegumu centrā nonākušas divas sievietes, kuras pēc sauļošanās guvušas 80% ķermeņa apdegumu, ziņo LETA. Brīvdienās mediķu palīdzība bijaa nepieciešama vēl vienai sievietei, kura sauļojoties guvusi 60% ķermeņa apdegumu.

Smagāk apdegušās 36 un 54 gadus vecās sievietes bija sauļojušās Jūrmalā. Apdegumu centra Uzņemšanas nodaļas vadītājs Jānis Kundziņš teic, ka 80% nozīmē, ka apdedzis ir viss ķermenis, izņemot pēdas, plaukstas, galvas mataino daļu un to, ko nosedza peldkostīms. Tie ir otrās pakāpes apdegumi, un prognozējams, ka pacientēm slimnīcā būs jāpavada vismaz nedēļa.

Ārsts arī norāda, ka lielākā daļa no saulē cietušajiem ir tieši sievietes. Arī vakar kāda sieviete tika stacionēta ar plašiem ķermeņa apdegumiem pēc sauļošanās. Tomēr parasti lielākā daļa ievesto sieviešu pēc pirmās palīdzības saņemšanas tiek atlaista mājās.

Mediķi uzsver, ka šajās dienās saule ir īpaši spēcīga un atgādina, ka, uzturoties brīvā dabā, ir jālieto saules aizsargkrēmi, īpaši svarīgi tas ir bērniem.

.

Komentāri (33)

Ingus 07.07.2010. 18.15

šķiet smadzenes jau sen viņām bija izžuvušas..
Nu tak vajag domāt līdzi, bet nu mācība būs uz visu dzīvi. Var tikai just līdzi.

+2
0
Atbildēt

0

Arija Saleda 07.07.2010. 15.17

Apdegušas locītavas un paduses, tas varētu būt baigi traki

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu