Solītās jaunās tuaeletes Rīgā joprojām nav • IR.lv

Solītās jaunās tuaeletes Rīgā joprojām nav

29
Kārlis Vasulis

Policija uzskata, ka tūristu krāpšana mazinājusies, arī tūristu sūdzību maz

„Ja nav sabiedrisko tualešu, tad tūrisma objektu apskate paliek neciešama,'' Ir.lv sacīja kā Rīgā satikts tūrists no Lielbritānijas. Tagad, kad pilnā sparā rit karstākā tūrisma sezona, Rīgas dome vēl joprojām nav izbūvējusi sabiedriskās tualetes, lai gan martā nāca klajā ar solījumu, ka līdz vasaras sākumam tas tiks izdarīts.

Drīz pēc pašvaldību vēlēšanām jaunievētālais Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) un vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) paziņoja, ka jānovērš tūristu krāpšana bāros un restorānos un jāuzlabo tūristu ērtībām nepieciešamo infrastruktūru.

Rīgā jau daudzus gadus neatrisināts ir sabiedrisko tualešu jautājums, to skaits ir nepietiekams. Martā Rīgas pašvaldība paziņoja, ka līdz vasaras sākumam ierīkos 18 sabiedriskās tualetes. Lai gan karstākā tūrisma sezona ir gandrīz vidū, progress šajā jautājumā nav jūtams. Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā esošā informācija liecina, ka tikai Alberta laukumā ir sākta ārējo inžiniertīklu izbūve. Tagad tiek solīts pagaidu risinājums pārvietojamo tualešu moduļi.

Pērn decembrī izveidotās Rīgas tūrisma policijas priekšnieks Andrejs Aronovs uzskata, ka policijas aktivitātes ir nesušas rezultātus un lielā mērā atrisināts restorānu, klubu, bāru un negodprātīgu taksistu jautājums, un par to liecinot arī niecīgais sūdzību skaits. To apstiprina Tūrisma attīstības valsts aģentūras direktors Armands Slokenbergs, sakot, ka ar policijas darbu un likumdošanas sakārtošanu ir izdevies ievērojami uzlabot situāciju šajā jautājumā.

Aktuāla gan joprojām ir iedzērušie tūristi, kas bieži pilsētas kārtībsargiem rada galvassāpes. Pēc policijas šefa Aronova domām, ir nepieciešams palielināt maksimāli piespriežamo sodu apmēru. 250 Ls – tāds ir maksimālais naudas sods par sabiedriskās kārtības traucēšanu tagad. „Naudas sods ir domāts, lai audzinātu cilvēku, zināmā mērā iedvest cieņu pret esošo kārtību, bet kāda gan tur var būt cieņa cilvēkiem, kuri atļaujās apčurāt pieminekļus un a priori zina, ka saņems par to niecīgus sodus salīdzinājumā ar viņu ienākumu līmeni,” uzskata Aronovs.

.

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu