PLL sarakstu līderi arī Strode un Baštiks • IR.lv

PLL sarakstu līderi arī Strode un Baštiks

42
Kaspars Krafts, F64

Ulmanis būs pirmais numurs Vidzemē, Šķēle – Zemgalē, Šlesers – Rīgā

Provizoriskajā apvienības "Par labu Latviju" (PLL) deputātu kandidātu sarakstā 10.Saeimas vēlēšanām, kas tapis zināms aģentūrai LETA, ar pirmo numuru Vidzemes vēlēšanu apgabalā startēs eksprezidents, apvienības valdes priekšsēdētājs Guntis Ulmanis, Zemgalē – Tautas partijas (TP) priekšsēdētājs Andris Šķēle, un Rīgas vēlēšanu apgabalā pirmais būtu LPP/LC priekšsēdētājs, galvaspilsētas vicemērs Ainars Šlesers.

Latgalē saraksta līderes loma tiks Daugavpils domes priekšsēdētāja vietniecei Ritai Strodei (LPP/LC), Kurzemē – Saeimas deputātam, bijušajam bērnu un ģimenes lietu ministram Ainaram Baštikam (LPP/LC), vēstī LETA.

Pretēji iepriekš izskanējušajai informācijai, deputātu kandidātu sarakstā varētu nebūt uzņēmējas Ievas Plaudes. Toties no Rīgas vēlēšanu apgabala Saeimai kandidēs režisore Gaļina Poliščuka (TP).

Starp potenciālajiem deputātu kandidātiem ir arī ārsts Aris Lācis (TP), fotogrāfs Gunārs Binde (TP), preses izdevējs Aleksejs Šeiņins un bijušais Dzintaru koncertzāles vadītājs Andrejs Kondratjuks (LPP/LC).

Neiztiks arī bez sportistiem – Vidzemes vēlēšanu apgabalā no PLL varētu kandidēt motosportists Kristers Serģis (TP), no Kurzemes vēlēšanu apgabala – bobslejists Jānis Miņins (TP). Kandidātu vidū būs arī bijušais volejbolists Pāvels Seļivanovs (LPP/LC).

Zemgales vēlēšanu apgabalā kandidēs "Rīgas Centrāltirgus" vadītājs, Jelgavas domes deputāts Dainis Liepiņš (LPP/LC), kurš zināms kā ilggadējs Šlesera līdzgaitnieks. Kurzemes sarakstā būs "Liepājas metalurga" direktors Valērijs Terentjevs.

Kandidātu vidū būs arī Saeimas deputāte Inese Šlesere (LPP/LC), bijušais robežsardzes priekšnieks Gunārs Dāboliņš (TP), Rīgas domnieks, mācītājs Jānis Šmits (LPP/LC), Vecumnieku novada vadītājs Rihards Melgailis (LPP/LC). Latgalē kandidēs bijušais iekšlietu sistēmas darbinieks Imants Bekešs un bijusī Ludzas domes priekšsēdētāja Valentīna Lazovska (TP).

.

Komentāri (42)

ievuliitis 06.07.2010. 10.59

Ar nepacietību gaidīšu Polišchukas tikšanos ar vēlētājiem. Vai tulks būs nodrošināts?
Pie visa vēl bezmaksas teātris ar krokodila asarām un nabaga bārenītes lomas sliktu tēlojumu – komiski.

+21
0
Atbildēt

4

    ievuliitis > ievuliitis 06.07.2010. 15.21

    Klusu, Ululiņ! Par belerīnām vēl var, bet par D. – ne vārda. Lai paši savas smadzenes kustina, kā tautu piemānīt.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 06.07.2010. 12.47

    Paldies par info. Man tiešām nenāktu prātā saistīt tā Šeiņina vārdu ar nosacīti “latvisku” partiju. To aspektu vajadzētu padarīt cilvēkiem plašāk zināmu.
    Tad jau nu gan – tulkus vajadzēs. Iespējams pat , ka visās tikšanās reizēs ar vēlētājiem. Kad pie latviešu elektorāta vairs nekas nespīd, jāķeras pie krievu apvārdošanas. Labam tulkam tur ir liela nozīme – var nogludināt runas negludumus, noklusēt izteiktas stulbības, kā arī nacionāli jūtīgus izteicienus.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs_kirsis > ievuliitis 06.07.2010. 14.29

    Kurā apgabalā startēs “Dinamo” komanda? Kāpēc nav neviena balerīna?

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Sanšains > ievuliitis 06.07.2010. 12.18

    Bet Šeiņina atrašanās šajā kompānijā būtībā ir vēl atbaidošāka. Tikai latviešu informatīvajā telpā diemžēl viņš nav tik pazīstams kā šī Poļiščuka.
    Tiem, kuri nezina – Šeiņina “Peķit” izdod avīzi “Čas”, kas ilgus gadus ir bijusi tikai par mata tiesu mazāk šovinistiska un Latviju zākājoša nekā “Vesķi Sevodņa”.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 06.07.2010. 11.02

Ulmanis būs pirmais numurs Vidzemē, Šķēle – Zemgalē, Šlesers – Rīgā …+++ Šlesers Rīgā droši var paļauties uz saviem krieviem, bet – par Vidzemi un Zemgali? Tas tiešām būs interesants tests latviešu vēlētājam – cik % balsu latviskos vēlēšanu apgabalos var savākt tādi pirmie nummuri kā Šķēle un Ulmanis? :)

+12
0
Atbildēt

2

    liina > buchamona 07.07.2010. 12.38

    Kāpēc lai Šlesers Rīgā kautko savāktu, ja vēlēšanās startēs arī SC ? Un RD vēlēšanās kā zināms viņš palika gan aiz Ušakova, gan Kristovska.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 06.07.2010. 11.05

    Tāda nelaba nojausma, ka vairāk, kā varētu domāt.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

dro 06.07.2010. 11.06

Seja – dvēseles spogulis. Šmits ir skaists.

+8
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu