Saeimas komisijā knaps kvorums • IR.lv

Saeimas komisijā knaps kvorums

25
Indra Sprance

Deputāti kūtri apmeklēt sēdi, kurā otrreiz jāskata prezidenta atdotais Maksātnespējas likums

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģiuonālās politikas komisijas deputātiem pirmdien ar grūtībām izdevās nodrošināt kvorumu sēdei, kurā cita starpā tiek skatīts Valsts prezidenta otrreizējai caurlūkošanai atdotais Maksātnespējas likumprojekts.

Uz komisijas sēdi sākotnēji bija ieradušies vien pieci parlamentārieši. Lai arī lēmumu pieņemšanai trūka kvoruma, komisija turpināja darbu, līdz kamēr ar teju pusstundas nokavēšanos ieradās deputāts Madars Lasmanis (JL).

Kā novēroja Ir.lv, uz komisijas sēdi “vasaras brīvdienās” ieradušies kopumā seši no 11 deputātiem – komisijas vadītājs Vents Armands Krauklis (TP), deputāti Lasmanis, Dzintars Zaķis (JL), Anna Seile (PS), Māris Ārbergs (TP) un Juris Sokolovskis (PCTVL).

Sēdi neapmeklēja deputāts Mārtiņš Roze (ZZS), Jānis Tutins (SC), Vitālijs Aizbalts (LPP/LC), Ingmārs Līdaka (ZZS), Artūrs Rubiks (SC).

Jau vēstīts, ka Zatlers nodevis otrreizējai caurlūkošanai Saeimas pavasara sesijas pēdējā sēdē pieņemto jauno Maksātnespējas likumu, uzsverot, ka tajā jāsamēro visu pušu intereses, nošķirot nekustamo īpašumu spekulantus un personas, kuru kredītsaistību īpatsvars kalpo vienīgā ģimenes mājokļa nodrošināšanai.

Kā norāda prezidents, Saeimā pieņemtais likums pieļauj gan to, ka vienāds tiesiskais regulējums tiktu piemērots personām ar atšķirīgām kredītsaistībām, gan arī to, ka nav izvērtēta tajā noteikto regulējumu ietekme uz valsts budžetu, valsts ekonomisko aktivitāti, kreditēšanas un ekonomikas atjaunošanas stāvokli kopumā.

.

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu