Rojas un Mērsraga pašvaldības nevēlēs līdz ar Saeimu • IR.lv

Rojas un Mērsraga pašvaldības nevēlēs līdz ar Saeimu

30
Aigars Eglīte, F64
Indra Sprance

Deputāti pieprasa papildu informāciju par pašvaldību funkciju izpildi pēc ''šķiršanās''

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija trešdien nolēma no Mērsraga un Rojas pieprasīt papildu informāciju par abu pašvaldību spēju nodrošināt likumā noteikto funkciju izpildi pēc novada sadalīšanas. Saņemot šo informāciju, Saeima pieņems politisku lēmumu – atbalstīt vai nē –  novada dalīšanos.

Pēc garām diskusijām deputāti atzina, ka šobrīd nav skaidri noteikumi, kādos notiek “laulību šķiršana” jeb novadu dalīšana, taču vairāki deputāti, kā arī Saeimas Juridiskā biroja pārstāvis Edgars Pastars uzsvēra, ka būtu nepieciešama analīze par “šķiršanās” nosacījumiem – kam kas paliek un vai ar to, kas paliek, iespējams izpildīt likumā noteiktos pašvaldību pienākumus.

Saeimas komisijas vadītājs Oskars Spurdziņš (TP) atzina, ka jaunu pašvaldību vēlēšanu organizēšana, kas būtu nepieciešama, ja Saeima atbalstīs dalīšanos, nebūtu iespējama līdz 11.Saeimas vēlēšanām, līdz ar to parlamentārieši atzina, ka nav pamata steigties ar šī jautājuma risināšanu.

Savukārt deputāti Anna Seile (PS) un Pēteris Hanka (ZZS) pauda viedokli, ka novadam jāļauj sadalīties pēc iespējas ātrāk. ''Zinot šos cilvēkus, varu teikt, ka miera šajā teritorijā nebūs, kamēr tā neiegūs patstāvību. (..) To pieķēdēto Mērsraga suni vajag palaist vaļā, lai izskrienas, (..) un pēc tam varēs atkal piesiet,'' sacīja Seile.

Rojai un Mērsragam informācija par sadalīšanās procesu un funkciju izpildi pēc tās jāiesniedz mēneša laikā.

.

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu