Jūnijā nodokļos iekasēts vairāk nekā pērn • IR.lv

Jūnijā nodokļos iekasēts vairāk nekā pērn

23
Jānis Saliņš, F64

Premjers informē par nodokļu plāna pārpildi un paredz ieņēmumu uzlabošanos

Jūnijs varētu būt pirmais mēnesis, kad nodokļu ieņēmumi valsts budžetā pārsniegs pagājušā gada jūnija rādītājus, tā trešdien intervijā Latvijas Radio un LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL). Līdz ar to jūnijs būs pirmais mēnesis pēdējā pusotra, divu gadu laikā, kad sasniegti šādi rādītāji, vēstī aģentūra LETA.

Ieņēmumu nodokļu plāns pārpildīts, un tam ir tendence uzlaboties, sacīja Dombrovskis, prognozējot, ka arī turpmāk budžets pildīsies ar uzviju. Tas varētu uzlabot starptautisko aizdevēju vērtējumu, uzskata valsts vadītājs. Precīzi secinājumi varētu būt zināmi augusta vidū, kad paziņos iekšzemes kopprodukta (IKP) rādītājus otrajā ceturksnī. Iespējams, varēšot samazināt nākamā gada valsts budžetā konsolidējamo summu, patlaban lēstu ap 400 miljoniem latu.

Joprojām gan pastāv bažas par ekonomiskās krīzes otro vilni daudzās pasaules valstīs. "Pašlaik aktualizējas problēma, ar ko mēs saskārāmies pirms diviem gadiem un ar ko pasaule saskaras tagad – pasaules tirgi tik lielus valdību budžetu deficītus nav spējīgi finansēt," skaidro Dombrovskis, piebilstot, ka vienīgais risinājums šādā situācijā ir budžeta deficīta samazināšana. Neapšaubāmi, ārējā ekonomiskā situācija būtiski ietekmēs arī Latvijas IKP, rūpniecisko ražošanu, bezdarba rādītājus.

Kopumā Latvijā ekonomika atkopjas straujāk, nekā tika prognozēts, ekonomistu teikto atgādina Dombrovskis, taču tas atkal izraisa cenu kāpumu pirmām kārtām jau energoresursiem, kas savukārt ceļ citu preču cenas. Tomēr neviens ekonomists pašlaik neprognozē strauju inflāciju, un arī deflācijas nebūs. Lai uzlabotu Latvijas ekonomiskos rādītājus, pēc Dombrovska teiktā, sagatavots plāns "ēnu ekonomikas" mazināšanai, ievirzot to nodokļu maksāšanas zonā.

.

Komentāri (23)

::Vai cis :: 30.06.2010. 11.48

Patīkama ziņa, un jauki, ka blēžu kustībai Par izzagtu Latviju tā ir kā terpentīns vārīgā vietā.

+18
0
Atbildēt

0

ingus 30.06.2010. 11.59

Ārkārtīgi intelektuāli anonīmi komentāri :D Bet ja paskatamies tad ziņas ir cerīgas ja jau 3. mēnesi pēc kārtas valsts budžets ieņem stipri vairāk nekā bija plānots tas liecina, ka lietas virzās uz labo pusi. Tas arī ir skaidrojums tam kapēc tik daudzi precinieki ir sastājušies rindā uz tikšanu Saeimā, ja tagad sākas augšupeja, tad visi grib būt pirmajās rindas lai varētu sist pie krūtīm un kliegt redz ko mēs panācām.

+14
0
Atbildēt

0

dro 30.06.2010. 13.30

Nedomāju, ka Dombrovskis melo, tomēr mūs gaida grūti laiki. Pagalam traģiska situācija izveidosies, ja varu pilnībā sagrābs labie latvieši.

+8
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu