EK: par parandžu aizliegšanu jālemj katrai dalībvalstij • IR.lv

EK: par parandžu aizliegšanu jālemj katrai dalībvalstij

25
AFP/LETA

Tā ir katras valsts iekšējā lieta, pārliecināta ES komisāre Malmstrēma

Eiropas Savienībai (ES) nav iemesla izstrādāt likumu, kas aizliegtu nēsāt visu seju nosedzošo musulmaņu sieviešu tradicionālo tērpu parandžu, tā ir katras valsts iekšējā lieta. Tādu pozīciju pirmdien preses konferencē paudusi iekšlietu komisāre Sesīlija Malmstrēma, ziņo LETA-AFP.

Pašlaik ES iekšienē izraisījusies diskusija, vai valdībām būtu jāaizliedz parandžu nēsāšana. Pagājušajā nedēļā Spānijas parlamenta augšpalāta aicināja valdību aizliegt nēsāt visu seju nosedzošu tērpu sabiedriskās vietās.

Aprīlī par aizliegumu nēsāt šādu tērpu sabiedriskās vietās nobalsoja Beļģijas parlamenta apakšpalāta. Lai likums stātos spēkā, par to vēl jābalso parlamenta augšpalātai. Arī Francijas valdība maijā apstiprināja likumprojektu par parandžu nēsāšanas aizliegumu. Jūlijā to skatīs parlaments.

.

Komentāri (25)

shefere 28.06.2010. 22.29

Man gan ir skaidrs, par ko cepiens, jo piemēram, ja tajā pašā FR nebūtu aizlieguma, tad tur dažviet izskatītos nevis kā vienā vecās Eiropas valstī, bet vienā ortodoksālo musulmaņu metropolē. Paši, protams, vainīgi, bet nu tomēr, tagad vairs neko, atpakaļ jau vairs tos legalizetos barus neaizsūtīsi, nu tad vismaz lai acīs nedurās.

Un ir vēl viens apsvērums- drošība. Mūsdienu paaugstinātajā terorisma draudu atmosferā zem tās burkas var staigāt ne tikai tiklā Zulfija, bet arī Mahmets, ar spridzekļiem nokāries. Latvijai gan tā nav problēma. Vismaz pagaidām.

+6
-2
Atbildēt

7

    Vineta Ungailo > shefere 28.06.2010. 22.39

    Francijaa drizak izskatas ka kadaa Afrikas nomalee. tad varbut ari visus negerus parkrasosim?
    ja kadai valstij ir problemas ar imigrantiem, tad vajag noteikt ierobezhojumus arvalstnieku iebraukshanai un dzivei shaja valsti, bet nevis uznemt shos cilvekus un tad noteikt ierobezhojumus vinju kulturai un dzivesveidam. vispar jau labs stilins – ka letais darbaspeks tu mums deri, bet kaa cilveks ne.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Sanšains > shefere 29.06.2010. 11.14

    Paši, protams, vainīgi
    ===========================
    Nav tik vienkārši. Ja pie mums gāztos iekšā musulmaņi vai kas tamlīdzīgs, būtu viena liela daļa, kuri gribētu turēties pretim, bet iedomājieties kādu brēku saceltu tādi Ēlertes-Sorosa audzēti, loloti vai atbalstīti “eksperti” kā Nils Muižnieks, Ilze Brands-Kehris, Anna Stroja, Alla Petropavlovska, Vita Tērauda, Dace Akule, Dita Arāja, Marija Golubeva!:) Garnējumu tam visam varētu uzlikt sirdsšķīstais grūtdieņu advokāts Juris Cālītis.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    snjuu > shefere 28.06.2010. 23.23

    =Neviens jau ar varu to lēto darbaspēku nespiež tai pašā Francijā ierasties. =
    =
    Jāņem gan vērā arī koloniālais mantojums – pats iekaroji un padarīji par pilsoņiem, pats vainīgs… :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > shefere 28.06.2010. 23.27

    Kristap, es biju domājusi tos nelegālos imigrantus, kas kuģu tilpnēs, ar laiviņām un bezmaz vai plostiem ierodas Maltā, Spānijā, Francijā uc Eiropas dienvidvalstīs.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    snjuu > shefere 29.06.2010. 05.25

    :) nu, pamatā šie ir no tām pašām kolonijām un “iekaro Franciju”…, nerunājot par to, ka kaut cik reālas tiesības ir tikai “legālajiem imigrantiem”. Tāpat – stāsts jau nav par burkām, stāsts ir par to, ka Rietumu kultūra kā tāda ir vienīgā, kas var veidot “Rietumu labklājību”, bet no šīs labklājības var baroties jebkas.
    ==
    Par Maltu – sarežģīti – pasākums tāpat ir veidojies no iebraucējiem no visām pusēm. Visi tik kļuvuši par katoļiem…
    ==
    Plašāk ņemot – tā ir viena no nedaudzajām vergu iespējām kļūt par cilvēkiem, nelaime brīžam ir tā, ka viņi nezina, ka tas prasa lielu darbu. Līdzīgi kā citi “dienvidzemēs dzīvojošie”… :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    shefere > shefere 28.06.2010. 23.21

    Ja konkrēti par FR, tad Āfrikas nomali vairāk atgādina daži Parīzes rajoni un varbūt vēl kaut kur lielās pilsētās,un viņi jau arī lielākoties ir musulmaņi,sou- nēsā attiecīgo galvassegu, bet baltāki musulmaņi no Marokas, Alžīras un citām tamlīdzīgām vietām ir arī visās mazākās un pavisam mazās pilsetiņās, īpaši uz dienvidiem. Un tā paaudze, kura tika aicināta kā strādnieki, jau sen ir pie Allāha, tagadējie ir FR vainas apziņas par koloniālo pagātni un dāsnās sociālās palīdzības sekas, kuri strādāt ne īpaši raujas, bet pravas kačāt- katrā laikā. Protams, protams, ne visi un nedrīkst tā visus vienā maisā bāzt. Bet tomēr, pazīstu tikai divus musulmaņus FR, kuri ir nevis pabalstu saņēmēji, bet zinātnieki, kuri strādā pētniecības institūtos, un kāds pārsteigums- viņu laulenes un meitas nemaz neraujas nēsāt tos tradicionālos paltrakus ikdienā.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > shefere 28.06.2010. 23.21

    Neviens jau ar varu to lēto darbaspēku nespiež tai pašā Francijā ierasties. Ir dzirdēts, ka par bargu naudu un, bieži pat – riskējot ar dzīvību. Domā, ja zinās, ka ir ierobežojumi uz parandžām, vairs nebrauks?

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

photocom 28.06.2010. 21.47

Pie budistiem šortos biju
pie muslimiem mošejā – šortos
biju
tik šortos Briselē uz ielas
nezināju kur sprukt
kad sākās dvieļagalvām šops
velkās tāds vēderu izgāzis
divus metrus aiz viņa vecene mella visa
tad vēl un vēl bari sīkie spiedz vecenes laktos un
paltrakos ko kāds karakums tur vai nūbijas tuksnesis
izkrita smēķis no izbrīna man

+3
-1
Atbildēt

0

Driimeris 29.06.2010. 09.31

nu grib cilvēks staigāt maisā- lai staigā!
gribēs noslēpt spridzekli- tāpat noslēps!
no sākuma paši rada problēmu, un tagad izdomā visādas kroplīgas metodes cīņai ar sekām…

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu