Koalīcija vēl neizlemj par LTV “milžu cīņām“ • IR.lv

Koalīcija vēl neizlemj par LTV “milžu cīņām“

63
Rūta Kalmuka, F64
Indra Sprance

Domburs: nav skaidrs, kā LTV atspoguļos priekšvēlēšanu procesu

Par priekšvēlēšanu diskusiju jeb tā dēvēto “milžu cīņu” organizēšanu tuvākajā laikā lems Nacionālā radio un televīzijas (NRTP), kā arī visu Saeimā pārstāvēto politisko spēku pārstāvji, par to pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistus informēja premjers Valdis Dombrovskis (JL).

Kā skaidroja Dombrovskis, koalīcijā nav konceptuālu iebildumu pret to, ka Latvijas Televīzijai tomēr arī šogad vajadzētu organizēt “milžu cīņas”. Pēc aptuvenām aplēsēm tas varētu izmaksāt ap 40 000-50 000 latu, taču to, vai rīkot šādus raidījumus vai nerīkot, esot jāizlemj NRTP, kā arī visu Saeimā pārstāvēto politisko partiju pārstāvjiem.

Raidījuma “Kas notiek Latvijā?” vadītājs Jānis Domburs pirmdien žurnālistiem pēc koalīcijas sanāksmes sacīja, ka pašlaik neesot skaidrības par to, kādā veidā LTV plāno atspoguļot priekšvēlēšanu procesu – izskan priekšlikumi šos jautājumus “integrēt” esošajos raidījumos, taču neesot skaidrības par to, kas un kādā formātā notiks. “Jautājums ir, vai mums ir valsts, kas sevi ciena,” sacīja Domburs, norādot uz šo diskusiju raidījumu nepieciešamību.

Domburs arī neslēpa, ka viņa pērn parakstītā vienošanās ar LTV paredz nosacījumu, ka šajā priekšvēlēšanu laikā, ja LTV organizē atsevišķu priekšvēlēšanu diskusiju ciklu, vismaz puse raidījumu uz līdzvērtīgiem nosacījumiem jāvada viņam, tajā skaitā arī pēdējais noslēdzošais.

Domburs pieļāva, ka tas ir iemesls, kādēļ LTV šobrīd nevēloties organizēt atsevišķu raidījumu ciklu, bet gan vērtē iespējas šīs diskusijas iekļaut jau esošos raidījumos.

.

Komentāri (63)

Anda Burve-Rozīte 28.06.2010. 17.39

Es kaut ko nesaprotu. Dombrovskis saka, ka koalīcijai nav ‘konceptuālu iebildumu’ pret Milžu cīņām. Kāda koalīcijai gar to vispār daļa? LTV sen bija jānolemj, kā atspoguļot priekšvēlēšanu periodu, kādas diskusijas, kādi raidījumi (nav jau tikai viens Domburs, ir vajadzīga pārskatāma atskaite, ko katrs darījis, salīdzinot ar iepriekšējiem solījumiem, ko darījis konkrētās nozarēs, kurš par ko atbild). Ja Kots ar Gailīti to nav izdarījuši, tad, lūdzu, NRTVP, sauciet abus draugus un prasiet atbildību. Ja tam nav naudas, tad dariet to pašu, jo to, ka 2010 ir vēlēšanu gads, visi zina jau kopš vismaz 2006. Ja viņi to neieplāno budžetā, tad tā ir vai nu nekompetence, vai ļaunprātība. Bet par to, vai Milžu cīņām būt vai nebūt, nav jālemj ne koalīcijai, ne NRTVP. Tikai TV pašai un tās darbiniekiem.

+27
0
Atbildēt

10

    vupats > Anda Burve-Rozīte 28.06.2010. 22.04

    Mīļo Sanit, piedod, ka tik familiāri, BET par TV budžetu jau lēma arī “jeģinstvas” (piedodiet, Vienotības) deputāti, vai ne tā?

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    lailabidzane > Anda Burve-Rozīte 28.06.2010. 22.52

    .
    P.P.S.
    “Budžeta plāns” IR sviestains sviests, jo budžets jau pats IR plāns. :)))

    0
    0
    Atbildēt

    0

    lailabidzane > Anda Burve-Rozīte 28.06.2010. 18.24

    .
    Te nu Sanitai Je ir taisnība.
    Var vien piebilst, ka bez “koalīcijas” premjers piemin vēl “visas parlamentā pārstāvētās partijas”.
    Tulkojot no “diplomātiskās” valodas, tas nozīmē atbildības izšķīdināšanu, jo gan ar lēmumu “par”, gan “pret”, būs neapmierinātie.
    Vairāk neapmierināto, protams, būs attiecībā uz “pret”. Tāpēc arī lēmuma pieņemšana tiek sadalīta visiem, jo iskatās, ka to “par” tā īsti neviens no lēmējiem negrib…

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > Anda Burve-Rozīte 28.06.2010. 19.04

    Piekrītu, bet tas vien liecina, ka pie mums viss atčgārni notiek.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Diâna Antipova > Anda Burve-Rozīte 28.06.2010. 21.07

    Pilnīgi piekrītu. Bet LTV neprotas, Kleckina kantoris neprotas, un tad kāds meklē formu, kā jautājumu aktualizēt.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    lailabidzane > Anda Burve-Rozīte 28.06.2010. 22.49

    .
    P.S.
    Naudiņas jau tikai tāda “atsmēre”.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    lailabidzane > Anda Burve-Rozīte 28.06.2010. 22.47

    .
    Bet, Sanita Je!
    Mēs taču visi, labi, gandrīz visi, saprotam, ka stāsts nav par kādām 50k naudiņām. Vai ne?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    IneseT > Anda Burve-Rozīte 28.06.2010. 17.44

    koalīcijai varbūt nav iebildumu piedalīties šādās MilžuCīņās? :) viena lieta protams ka LTV vai LNT vai SūnuCiemaKanāls rīko šādus raidījumus, bet otra – vai politiķi uz tiem ieradīsies, lai atbildētu uz nepatīkamies jautājumiem… labāk iepirks reklāmlaiku [sen jau viss esot izpirkts] un bliezīs savus atstrādātos, izrediģētos txt!

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Easy, man ir pilnīgi vienalga, kurš balsoja par vai pret LTV budžetu, jo tā ir valsts budžeta sastāvdaļa. Turklāt es nedomāju, ka likumdevējam, būtu tā TP vai Vienotība, vai Saskaņas centrs, ir jāvaicā – aha, LTV budžets, nu, draugi, kas ir iekšā? Hameleonu rotaļas būs? Milžu cīņas būs? Tāpēc ir vadītājs, kas sastāda budžeta plānu, tāpēc ir NRTVP, kas uzrauga nacionālo pasūtījumu.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > Anda Burve-Rozīte 28.06.2010. 17.53

    Es domāju, ja publiski visi politiķi ir par milžu cīņām, tad aizkulisēs notiek NRTP ietekmēšana no zināmām politiķu aprindām, lai tādas nebūtu, liekot visas cerības uz zombēšanu caur reklāmu.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 28.06.2010. 17.05

Bija taču tik jauks plāns – LTV nerādīs neko, bet LNT močīs atkal savu “tautas manifesta” plati. Tomēr tagad pamatīgi iebuksē viss iecerētais. Tagad lai atšūtu Milžu cīņas oligarhiem nāksies izdomāt diezgan pamatīgus argumentus.

+20
0
Atbildēt

0

IneseT 28.06.2010. 16.52

NRTP jau sākusi savas ‘milžu cīņas’ – re kā Kleckins izaicinājis Streipu, lai nemuld lieku par dažām izredzētajām partijām…

+17
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu