Buru kuģi Ventspilī • IR.lv

Buru kuģi Ventspilī

36
Kaspars Krafts, F64

Jau šovakar Ventspilī, pie Ostas ielas promenādes, piestās četru Igaunijas vēsturisku buru kuģu flote.

Burinieku flote, kas devusies ceļā no Pērnavas ostas ar mērķi apciemot vairākas pilsētas Baltijas jūras piekrastē, Ventspilī uzturēsies līdz 30.jūnijam, kad dosies ceļā uz Visbiju, ziņo LETA.

Projekta organizētāji uz burinieku klājiem un piestātnēs iecerējuši demonstrēt vēsturisku kultūras programmu, tikties ar pilsētas vadību un preses pārstāvjiem. Notiks pasaules pirmizrādes buru ēnu teātrim, bet uz kuģu klājiem un ostās uzstāsies tautas muzikanti. Būs arī iespēja uz kuģu burām skatīt filmas, kas iepazīstina ar Igauniju, burāšanas tradīcijām un aktivitātēm Igaunijā.

Darbosies zinātnes darbnīca un darbnīcas, kurās strādās kalēji, namdari, virvju vērpēji, tiks veidotas animācijas filmas. Amatnieki ne tikai demonstrēs savas prasmes, bet arī tirgosies. Sanākušie varēs nogaršot tradicionālos igauņu nacionālos ēdienus un dzērienus.

29.jūnijā no plkst.15 līdz 21 paredzēta burinieku apskate un iespēja uzkāpt uz klāja. No plkst.17 līdz 20 norisināsies Igaunijas amatnieku darbnīcas. Plkst.22 paredzēts folkgrupas "Svjata Vara" koncerts, bet plkst.23 – filmu par Igaunijas burāšanas tradīcijām demonstrēšana. No plkst.23.30 līdz 24 – buru ēnu teātra un mūzikas programma.

Ventspils ostā viesosies barža "Jommu", vikingu kuģis "Turm", jahta "Rubjarn" un burinieks "Elisabeth".

Vēsturiskie burinieki ceļo pa Baltijas jūru no 25.jūnija līdz 18.jūlijam. Brauciens noslēgsies Igaunijas galvaspilsētā Tallinā. Regates laikā burinieki apmeklēs ostas Ventspilī, Visbijā, Stokholmā, Ālandu salās un Turku.

.

Komentāri (36)

markonimarkoni 28.06.2010. 10.36

A, tos miljonus nevar iekasēt no Latvenergo aizturētajiem miljonu izkrāpējiem!?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu