Sākas futbola Pasaules kausa fināla izspēle • IR.lv

Sākas futbola Pasaules kausa fināla izspēle

20
AFP/LETA

Starp 16 kājbumbas favorītēm tikai sešas Eiropas komandas

Sestdien ar Urugvajas – Dienvidkorejas un ASV – Ganas izlašu tikšanos Dienvidāfrikas stadionos sākas Pasaules kausa izcīņas futbolā astotdaļfināls. Sporta līdzjutēju svarīgākais notikums noslēgsies ar finālspēlēm 10. un 11.jūlijā.

27.jūnijā astotdaļfināla mačos tiksies Vācija – Anglija un Argentīna – Meksika, 28.jūnijā – Nīderlande – Slovākija un Brazīlija – Čīle, 29.jūnijā – Paragvaja – Japāna un Spānija – Portugāle. Ceturtdaļfinālus izspēlēs 2. un 3.jūlijā, pusfinālus – 6. un 7.jūlijā.

Sporta komentētājs Ilvars Koscinkēvičs sestdien rīta intervijā Latvijas Radio par favorītēm nosauca Brazīlijas, Urugvajas, Nīderlandes un Vācijas izlases. Citi sporta lietpratēji šajā pulkā ieskaita arī Argentīnu un Angliju.

Vērtējot kausa izspēlē neiekļuvušos, Koscinkēvičs minēja Āfrikas neveiksmi, kuras komandas cerēja uz labākiem panākumiem, pirmo reizi cīnoties par lielāko sporta trofeju savās mājās. Astotdaļfinālā iekļuvusi tikai Gana, un Koscinkēvičs norāda – kopumā šī kontinenta futbolisti, lai arī nereti ir ļoti meistarīgi individuāli, nespēj saglabāt šāda līmeņa mačiem vajadzīgo spēles disciplīnu no pirmās līdz pēdējai minūtei.

Par īstu bēdu leju šā gada kauss izvērties Itālijas un Francijas izlasēm, kas nav iekļuvušas noslēdzošajā cīņā. Sporta komentētājs gan norāda, ka šo komandu sniegumā nebija redzama patiesa vēlme uzvarēt – futbola zvaigznes, kopā uzgājušas uz laukuma, šķiet, nezināja, ko darīt pie pretinieka vārtiem. Turklāt Francijas komandas sliktās savstarpējās attiecības atspoguļojās laukumā.

Itālijas futbola statistikas portāls Infostrada.it norāda, ka šis ir visu laiku sliktākais Eiropas futbolistu sniegums Pasaules kausa izcīņā. Tā kā sešas eiropiešu komandas Dienvidāfrikā astotdaļfinālā tiksies savā starpā, labāko astoņniekā paliks tikai trīs.

.

Komentāri (20)

andrisskrastins 26.06.2010. 11.25

Andrej, viss jau ir abi, viedokļu dažādība un tā, bet kāds tam sakars ar futbolu? ;)

Par futbolu – paskatīsimies cik Eiropa ir attiecībā pret visu pasauli un viss šķiet kārtībā. Turklāt no Eiropas ir tikušas patiesi stiprākās komandas, kaut slovēņi arī šķiet bija pelnījuši. Bet citādi viss ir kārtībā.

Tas vienkārši nozīmē to patīkamo faktu, ka futbola līmenis visā pasaulē aug un drīz panāks Eiropas.

+4
0
Atbildēt

1

    itommy_ > andrisskrastins 26.06.2010. 11.52

    Ja ir vēlme dzirdēt manas sportiskās domas, tad gaidu futbola svētkus ar Vācijas – Anglijas spēli. Patiesībā pat vienalga, kuri uzvarēs, abas šīs komandas šķiet vienlīdz tuvas. Varbūt šogad vairāk tīk Vācija, jo starp angļu spēlētājiem nav tādu īpašu odziņu, arī treneris tāds dīvains. Bet vislabāk iejusties atmosfērā, ja pirmsspēļu dienās skatās attiecīgo valstu TV kanālus – tad tu neviļus sāc just visai tai putrai līdzi. Bet vēl lielāki svētki būs tad, ja vinnēs angļi un nākamajā kārtā uzrausies uz Dieva rokas izlasi. Folklendas krīzei būs turpinājums…

    0
    -2
    Atbildēt

    0

ancinieks 26.06.2010. 21.20

oi cik jauka bilde – milzīga futbola bumba virs maza cilvēciņa :D
man vienalga kas uzvarēs – es par skaistu futbolu!

+2
0
Atbildēt

0

Ziiime 26.06.2010. 11.31

Piekrītu Koscinkevičam, tomēr Vācijas vietā liktu Angliju – pēdējā spēlē gan Terry, gan citi aizsargi parādīja, ka ir gatavi uz visu, lai tikai neielaistu bumbu savos vārtos, kamēr Vācijai tā pa īstam pārliecinoši spēlē tikai Filips Lāms. Domāju, ka no viena zara pusfinālā būs Urugvaja, bet otrā pusē – Nīderlande, kura varētu tikt galā ar Brazīlijas meistariem. Askolds Uldriķis teica, ka Argentīna varot uzvarēt čempionātu, es domāju – ka nevar gan. Ja vien meksikāņi piebremzēs uzbrukumā (kas gan nenāksies viegli, jo DAmerikāņiem jau mentalitāte paģēr uzbrukt), tad Argentīna netiks pat 1/4 finālā.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu