EK brīdina Latviju saistībā ar jauno mediju likumu • IR.lv

EK brīdina Latviju saistībā ar jauno mediju likumu

25
Jānis Saliņš, F64

Eiropas Komisija dod Latvijai divus mēnešus, lai pārņemtu ES direktīvu

Eiropas Komisija spērusi nākamo soli pārkāpumu procedūrā un brīdinājusi Latviju saistībā ar Audiovizuālo mediju pakalpojumu direktīvas neieviešanu. Latvijai tagad ir divi mēneši laika, lai informētu Komisiju par pilnīgu direktīvas ieviešanu. Ja tas netiks izdarīts, Komisija var vērsties Eiropas Savienības tiesā, atsaucoties uz Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, vēsta LETA.

Eiropas Komisija ir pieprasījusi Latvijai un vēl 11 dalībvalstīm steidzami pieņemt savas valsts elektroniskās apraides likumdošanu, lai izpildītu savas saistības saskaņā ar Audiovizuālo mediju pakalpojumu direktīvas prasībām. Tas bija jāizdara jau līdz 2009.gada decembrim.

Valsts prezidents Valdis Zatlers ir nolēmis Saeimai otrreizējai caurlūkošanai nodot trīs pretrunīgi vērtētos likumprojektus un to vidū ir arī Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums, atgādina LETA.

Tā kā parlaments likumu ir pieņēmis galīgajā lasījumā, Latvijai vēl ir iespēja divu mēnešu laikā veikt labojumus un izvairīties no Eiropas Savienības tiesvedības, iepriekš aģentūrai BNS sacīja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītāja Ingrīda Circene (JL).

Pirmdien, 28.jūnijā, ārkārtas sēdē Saeima lems par Zatlera triju neizsludināto likumu nodošanu otrreizējai caurlūkošanai.

.

Komentāri (25)

inga_vanaga 24.06.2010. 20.00

Visi izdevumi nekvalitatīvo likumu sakarā jāsedz tiem deputātiem, kuri balsoja par šādu likumu pieņemšanu. Kāpēc man ir jāsponsorē kretīni?

+2
-1
Atbildēt

3

    hroms > inga_vanaga 24.06.2010. 21.03

    Vai tagad vēlēšanām ir segvārds “sponsorēšana”?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    tetrapack > inga_vanaga 24.06.2010. 20.47

    Tauta ievēlēja, tauta arī sponsorē. Tā nu tas ir. Ja vien nepiedāvā arī par tiem lēmumiem, kuru rezultātā līdzekļi ir tikuši ietaupīti, šo ietaupīto naudu proporcionāli izdalīt attiecīgi balsojušajiem deputātiem. Citādi sanāk netaisnīgi.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    tetrapack > inga_vanaga 24.06.2010. 21.07

    Ja balso par vislabākajiem latviešiem, tad jā.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 24.06.2010. 19.35

To mediju likumu eiropas savieniibai buutu jaadod ieprieksh Shkelem ar Shlesi apskatiit un protams ar Lembi buutu japakonsulteejaas lai dabuutu atri un gludi saeimai caur.
Un vispaar es gaidu kad liigotaaji buus atzhirgushi un saaks savus viedokljus paust.

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu