Kalnmeieram izsniedz pielaidi valsts noslēpumam • IR.lv

Kalnmeieram izsniedz pielaidi valsts noslēpumam

26
Raitis Plauks, F64

Ģenerālprokurora amata kandidāta atbilstība pārbaudīta steidzamības kārtā

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) izsniedzis ģenerālprokurora amata kandidātam Ērikam Kalnmeieram speciālo atļauju darbam ar valsts noslēpumu, vēstī aģentūra BNS, atsaucoties uz SAB pārstāvi Baibu Rātu-Saliņu.

Pēc Kalnmeiera izvirzīšanas ģenerālprokurora amatam SAB steidzamības kārtā veica pārbaudi par viņa atbilstību likuma "Par valsts noslēpumu" prasībām, stāsta Rāta-Saliņa. SAB secinājis – nav šķēršļu, lai Kalnmeiers piešķirtu pielaidi valsts noslēpumam. Tādēļ pirmdien SAB izsniedzis Kalnmeieram speciālo atļauju darbam ar valsts noslēpumu.

SAB pārstāve paskaidroja, ka Kalnmeieram pielaide izsniegta kā ģenerālprokurora amata kandidātam. Ja Saeima viņu apstiprinās amatā, šo anulēs un izsniegs jaunu kā ģenerālprokuroram.

Jau vēstīts, ka Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs nolēmis ģenerālprokurora amatam virzīt prokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Tiesās izskatāmo krimināllietu nodaļas virsprokuroru Kalnmeieru. Iepriekš Saeima noraidīja agrākā ģenerālprokurora Jāņa Maizīša pilnvaru pagarināšanu.

.

Komentāri (26)

Janka, Janic 29.11.2010. 17.07

… te pienaaca Kindzulis un teica: “Kalnamaijers Lembergu vienreiz tikai saticis uz kaapneem un nav pat sveicinaajis…”

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu