Sods par mediju likumu nebūs jāmaksā • IR.lv

Sods par mediju likumu nebūs jāmaksā

28
Lauris Vīksne, F64
Indra Sprance

Formāli likums pieņemts; labojumi jāpabeidz līdz augusta vidumJaunais Elektronisko mediju likumprojekts, ko Valsts prezidents Valdis Zatlers nodevis otrreizējai caurlūkošanai, formāli ir pieņemts, tāpēc iepriekš no Eiropas Savienības draudošais 320 000 eiro sods par atbilstīgās direktīvas neieviešanu Latvijai nedraud, Ir.lv sacīja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītāja Ingrīda Circene (JL).

Tomēr labojumi tajā jāpabeidz līdz augusta vidum, un Saeimas komisija jau pirmdien atsāks darbu pie šī likumprojekta, sacīja deputāte.

Tieslietu ministrijā Ir.lv informēja, ka Latvija šobrīd gaida no Eiropas Komisijas argumentēto atzinumu šajā pārkāpuma lietā, un pēc tā saņemšanas Latvijai divu mēnešu laikā jāpieņem likums. “Šobrīd skaidrs ir tas, ka 2.jūlijā vēl Latvijai nekas nav jāmaksā,“ sacīja TM administratīvā departamenta pārstāve Laura Pakalne.

Saeima likumu varētu nodot atkārtotai skatīšanai komisijās ārkārtas sēdē pirmdien, 28.jūnijā, taču galīgajā lasījumā parlaments par šo likumprojektu varētu lemt kādā ārkārtas sēdē jūlijā, Ir.lv atzina Saeimas partijas “Jaunais laiks” (JL) frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis. Likumprojektu parlaments varētu pārskatīt ārkārtas sēdē 12.jūlijā, kas būtu ātrākais iespējamais termiņš.

Ja Latvija likumu nebūtu pieņēmusi līdz 1.jūlijam, valstij būtu jāmaksā ne tikai minētais sods, bet arī vairāki simti eiro dienā par katru direktīvas ieviešanā nokavēto dienu.

Jau vēstīts, ka Zatlers atgriezis Saeimai otreizējai caurlūkošanai elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu, jo jau otrajā dienā pēc pieņemšanas par to tika saņemti vairāki iebildumi. Jau vēstīts, ka trešajā lasījumā Saeimā atbalstīti vairāki atbildīgās Saeimas komisijas iepriekš noraidīti priekšlikumi, radot pretrunas vairākās likuma normās.

Valsts prezidents lūdz Saeimu caurlūkošanas procesā pievērsties, pirmkārt, valsts valodas pozīcijas nostiprinošajām likuma normām, aicinot tās attiecināt gan uz nacionālajiem, gan uz reģionālajiem plašsaziņas līdzekļiem, kā arī aicina noteikt taisnīgus un nepārprotamusm reklāmas laika ierobežojumus.

.

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu