Daugavpils deputāts Dzalbe pievienojies opozīcijai • IR.lv

Daugavpils deputāts Dzalbe pievienojies opozīcijai

11
Lita Krone, LETA

Sociālās taisnīguma partijas pārstāvis mainījis nodomu palikt neitrāls

Daugavpils domes opozīcijai pievienojies vēl viens – sestais deputāts Pēteris Dzalbe (Sociālā taisnīguma partija), kurš nesen ieņēma noslepkavotā deputāta Grigorija Ņemcova vietu domē, vēstī aģentūra BNS, atsaucoties uz avīzi "Latgales laiks".

Lai gan pirms neilga laika Dzalbe atzina, ka būs neitrāls deputāts un nebūs nedz koalīcijā, nedz opozīcijā, situācija ir mainījusies. Pats Dzalbe skaidro, ka tas ir saistīts ar viņa pārstāvētās Sociālā taisnīguma partijas nostāju.

Jūnija sākumā Rīgā notika kongress, kura laikā tika izveidota vairāku partiju kreisi centriska apvienība "Atbildība". Tajā apvienojās Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP), "Sociālā taisnīguma partija", "Mūsu zeme" un "Latvijas Atmoda". Nedaudz vēlāk vienošanos par deputātu grupas izveidi darbam jaunizveidotajā apvienībā "Atbildība" parakstīja seši Daugavpils domes deputāti: no LSDSP – Mečislavs Truskovskis, Līvija Jankovska, Rihards Eigims, Ludmila Smikova un Oļegs Hublarovs, kā arī Pēteris Dzalbe.

Apvienība izveidota galvenokārt dalībai Saeimas vēlēšanās. Vai pats Dzalbe piedalīsies Saeimas vēlēšanās, viņš vēl pagaidām pateikt nevarēja, jo apvienības "Atbildība" Latgales reģiona saraksta līderus apstiprinās valde. Viņš atzina, ka tagad pievienojies domes opozīcijas deputātiem, ar kuriem strādās vienā komandā pašvaldībā, bet ar kopīgām idejām sola nākt klajā pēc Jāņiem.

.

Komentāri (11)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu