"Moody's" nesamazinās "Latvenergo" kredītreitingu • IR.lv

"Moody's" nesamazinās "Latvenergo" kredītreitingu

23
Jānis Saliņš, F64

Uzņēmuma darbinieki vēstulē Valsts prezidentam sūdzas par KNAB vēršanos pret vadību

Starptautiskā reitingu aģentūra "Moody's Investors Service" paziņojusi, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktie aresti un izvirzītās apsūdzības vairākām valsts energokoncerna "Latvenergo" amatpersonām par iespējamu kukuļņemšanu un naudas atmazgāšanu neatstās tūlītēju ietekmi uz kompānijai piešķirtajiem reitingiem, vēstī biznesa portāls Nozare.lv.

Savukārt energokompānijas darbinieki, nozares asociāciju un arodbiedrību pārstāvji nosūtījuši vēstuli Valsts prezidentam Valdim Zatleram, lūdzot vērtēt KNAB darbības pret ''Latvenergo'' vadību, ziņo aģentūra BNS. Prezidenta kanceleja nosūtījusi vēstuli Ģenerālprokuratūrai, jo kriminālprocesuālo darbību vērtēšana nav tās kompetencē.

Jau ziņots, ka KNAB aizdomās par 1,13 miljonu eiro (791 000 latu) atmazgāšanu aizturēja astoņas personas, starp tiem piecus "Latvenergo" un koncerna meitas uzņēmuma AS "Sadales tīkls" vadītājus, arī "Latvenergo" prezidentu Kārli Miķelsonu un viceprezidentu Aigaru Meļko.

"Moody's" norāda, ka Ekonomikas ministrija kā "Latvenergo" valsts kapitāldaļu turētāja kontrolē situāciju un veic nepieciešamās darbības, lai nodrošinātu "Latvenergo" darbības nepārtrauktību, neskatoties uz sākto izmeklēšanas procesu. Reitingu aģentūras skatījumā, izmeklēšana vairāk saistīta ar individuālu personu darbību, nevis visas kompānijas līmenī.

Patlaban "Moody's" neredzot iemeslu, lai pārskatītu "Latvenergo" piešķirto reitingu vai tā nākotnes novērtējumu. "Moody's" "Latvenergo" piešķīris kredītreitingu Baa3 ar stabilu nākotnes perspektīvu.

.

Komentāri (23)

::Vai cis :: 21.06.2010. 19.11

Cik atminos, Ivans Haritonovs arī tika dūšīgi aizstāvēts, pats Dobeļa kungs piegādāja kolēģiem aizstāvības vēstuli. Vēsture atkārtojas, tikai šito vēstuli būs inspirējuši tautas kustības Par izlaupītu Latviju gaišie prāti.

+18
-1
Atbildēt

0

Guncītis 21.06.2010. 18.50

Nabaga darbinieki, tik labi viņiem bija ar arestēto vadību, īpaši arodbiedrības biedriem.

+9
0
Atbildēt

0

Diâna Antipova 21.06.2010. 19.29

cik sapratu, tad tai vēstulē bija lūgts skatīt “drošības komitejā” – tas man patika.

+9
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu