Kolāts radio darbiniekiem organizē tikšanos ar politiķiem • IR.lv

Kolāts radio darbiniekiem organizē tikšanos ar politiķiem

19
Reinis Hofmanis, F64
Indra Sprance

Kolāts: šādā veidā žurnālisti var labāk izveidot priekšstatu par politiķiem

Lai veicinātu Latvijas Radio (LR) žurnālistu informētību, radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts organizē radio darbinieku tikšanos ar politiķiem. Šāda tikšanās jau notikusi ar premjeru Valdi Dombrovski (JL), Ventspils mēru Aivaru Lembergu, un tuvākajā laikā plānotas arī tikšanās ar Tautas partijas līderi Andri Šķēli, LPP/LC priekšsēdētāju Aināru Šleseru un, iespējams, arī ar „Vienotības” līderi Ģirtu Valdi Kristovski, kā arī kādu pārstāvi no apvienības TB/LNNK, Ir.lv apstiprināja Kolāts.

Tikšanās ar politiķiem ir Kolāta ideja, un viņš uzsver, ka tādas tikšanās organizējis arī iepriekšējos gados. „Mēs aicinām cilvēkus ar zināmu vārdu, partiju līderus, lai kolektīvs viņus var izvaicāt, uzdot jautājumus par interesējošām tēmām,” sacīja Kolāts. Radio šefs stāstīja, ka šādā veidā žurnālisti var labāk izveidot priekšstatu par politiķiem. Kolāts uzsvēra, ka par šīm tikšanām ir informēts arī radio uzraugs – Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP), kuras pārstāvji arī ir aicināti tajās piedalīties.

NRTP priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece Ir.lv apstiprināja, ka Kolāts ir saskaņojis šīs tikšanās un viņa pati vienā no tām arī piedalījusies. „Ļoti normāli, ļoti vērtīga saruna,” vērtēja Buceniece, norādot, ka nekā slikta tur nesaskata.

Mediju eksperts, Rīgas Stradiņa universitātes profesors Sergejs Kruks sarunā ar Ir.lv uzsvēra, ka šādas tikšanās redakcijai nav nepieciešamas un šāda LR vadītāja rīcība izskatās diezgan dīvaina un var radīt pārpratumus. Kruks pauda viedokli, ka žurnālistiem viedoklis par politiķiem jāveido pašiem, to nevar darīt redakcija.

.

Komentāri (19)

janis_ozols 19.06.2010. 16.02

Savādi gan. Kas tad tie vispār par žurnālistiem, kas tikai tagad sāks iepazīt AŠ u.c.? Kad Krustpunktā Elerte sasita Ēķim vienos vārtos, tas bija forši. Konfrontācija tiešraidē – “Lai katra gudrība (vai glupība) būtu skaidri redzama” :)

+11
0
Atbildēt

1

    Kristaps O. > janis_ozols 20.06.2010. 15.48

    noklausījos Latvijas radio mājaslapā to Krustpunktu – Ēlerte rulzzzzzzz! Viņa iebāza Ēķi maisā kā ezīti. Žēl sametās Ēķa, manuprāt, viņu Rieciens elementāri šantažē. Šitādu likteni :( Ja Ēlerte ir tik forša kā viņa runā – ak, mana nabaga sirC

    +2
    0
    Atbildēt

    0

agnese_b 19.06.2010. 15.52

Ļoti interesanti, pēc kādiem kritērijiem cienītais Kolāta kungs izvēlas politiķus, ar kuriem darbiniekiem vajadzētu tuvāk iepazīties?

+10
0
Atbildēt

0

mary75 19.06.2010. 14.53

Visas tikšanās jārīko diskusiju veidā, starp konkurējošu partiju politiķiem, tad var piekrist.
Savādāk tas pārvēršas par propogandu.

+10
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu