Pie Saeimas krietns piketētāju pulks • IR.lv

Pie Saeimas krietns piketētāju pulks

11
Lauris Vīksne, F64
Indra Sprance

Pirms sesijas pēdējās plenārsēdes deputātiem izvirza dažādas prasības

Ceturtdien no rīta pirms pēdējās pavasara sasaukum plenārsēdes pie Saeimas pulcējās vairāki desmiti protestētāju, kuriem bija dažādas prasības un ieteikumi parlamenta deputātiem, novēroja Ir.lv.

Lielākā daļa protestē pret grozījumiem likumā, kas paredz prasību aptieku īpašniekiem būt ar atbilstīgu farmaceitisko izglītību. Protestētāji tur rokās plakātus: ''Deputātiem tautas veselība nerūp'', ''Neļausim slēgt aptiekas!'', ''Vēl divus gadus viens otram krāgā'', ''Zālēs tirgosim no rokas rokā bez aptiekām''.

Aptuveni pusstundu pēc piketa sākuma visi ap 70 tā dalībnieku bija izklīduši, vēstī aģentūra BNS. Kluso un mierīgo protesta akciju šajā laikā uzraudzīja aptuveni desmit kārtībsargu.

Piketu organizēja Aptieku attīstības biedrība, lai aicinātu pieņemt pretrunīgi vērtētos Farmācijas likuma grozījumus, kas paredz mīkstināt pirms teju desmit gadiem iestrādātās normas par aptieku īpašumtiesībām. Taču Saeima grozījumus galīgajā lasījumā varētu skatīt tikai ārkārtas sēdē vasaras vidū. Par likumprojektu atbildīgās Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča BNS iepriekš informēa, ka deputāti trešdienas sēdē, kad bija iecerēts pielikt punktu likumprojektam, tomēr secināja, ka par grozījumu redakciju tā arī nevar vienoties. Tādēļ komisija vēl turpināšot darbu un jūnijā sanāks uz papildu sēdēm, lai spriestu par grozījumu virzību.

Vairāki protestētētāji pievērš uzmanību maksātnespējas procesa likumam ar plakātiem: ''Maksātnespējas process Latvijā – visdārgākais Eiropā'', ''Vai dažu spekulantu dēļ turpināsim augļotāju patvaļu?'', ''Vienotība – vienota banku atbalstam?''.

Parlamentāriešu uzmanību mēģina pievērst arī vairāki kredītņēmēju aizstāvji ar plakātu, kurā attēlots ķēdēs savažota Brīvības pieminekļa  Mātes Latvijas statuja ar parakstu ''Nē – parādu verdzībai!'', kā arī lozungiem ''Latvijai vajadzīgi nodokļu maksātāji, nevis banku vergi''. Protestētāju vidū manāmi arī kredītņēmēju organizācijas pārstāvji.

.

Komentāri (11)

mantins7 17.06.2010. 10.39

“Latvijai vajadzīgi nodokļu maksātāji, nevis banku vergi”. To vajadzēja sev ausī iebļaut pirms ar aplokšņu algu ņemt dzīvokli jaunajā projektā. ;)

+9
-1
Atbildēt

0

tetrapack 17.06.2010. 11.12

Kaut kāds dīvains pikets. “Mēs pret nabadzību” jau nu vispār ir megalozungs.

+5
0
Atbildēt

3

    snjuu > tetrapack 17.06.2010. 11.33

    Kaut gan, ja nopietni, pret nabadzību var protestēt (pret kaut kādām konkrētām lietām, ko var ietekmēt ar valstij pieejamajiem līdzekļiem), uzjautrina protestētāju pirmās rindas. Iztīrīti no mīkstajiem krēsliem?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    snjuu > tetrapack 17.06.2010. 11.26

    Par saulainu laiku!

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    tetrapack > tetrapack 17.06.2010. 11.13

    Es par bezmaksas saldējumu visiem

    +4
    0
    Atbildēt

    0

snjuu 17.06.2010. 10.54

Sociķu taukais gals piketē pret nabadzību :)

+5
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu