Lejiņam ļauj kandidēt no "Vienotības" saraksta • IR.lv

Lejiņam ļauj kandidēt no "Vienotības" saraksta

18
Reinis Hofmanis, F64

LSDSP valde neizslēdz politiķi no biedru pulka par citas partijas aicinājuma pieņemšanu

Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) valde nolēmusi no partijas tomēr neizslēgt biedru Ati Lejiņu un atļaut viņam kandidēt 10.Saeimas vēlēšanās no cita politiskā spēka – apvienības "Vienotība" – saraksta, vēstī aģentūra LETA.

LSDSP valdes loceklis Ansis Dobelis norādījis, ka vairākums valdes locekļu neatbalstīja Lejiņa izslēgšanu no partijas, un arī viņš pats lūdzis to nedarīt. Lejiņš "Vienotības" sarakstā tiks iekļauts kā partijas "Sabiedrība citai politikai" (SCP) kandidāts. Iepriekš LSDSP valdes priekšsēdētājs Jānis Dinevičs bija piedraudējis, ka Lejiņš par šādu soli tiks izslēgts no LSDSP.

Dobelis uzsvēra, ka viņš pats vēlēšanās nekandidēs, lai arī viņam no "Vienotības" bijis līdzīgs piedāvājums.

Jau vēstīts, ka apvienības "Vienotība" deputātu kandidātu saraksta līderi būs "Pilsoniskās savienības" (PS) priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis, premjers Valdis Dombrovskis (JL), "Jaunā laika" līdere Solvita Āboltiņa, bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītājs Aleksejs Loskutovs (SCP) un bijusī laikraksta "Diena" galvenā redaktore Sarmīte Ēlerte.

Pēc LETA rīcībā esošajām ziņām, kandidātu vidū būs arī aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS), Rīgas domnieks Olafs Pulks (JL), Saeimas deputāte Inguna Rībena (JL), Saeimas deputāts Dzintars Ābiķis (SCP), iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL), Arvils Ašeradens (PS), Saeimas deputāts Dzintars Zaķis (JL), ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL), parlamentārietis Aigars Štokenbergs (SCP), u.c. Kandidēt plānojot arī Ēlertes domubiedri no tā dēvētās ''Lietussargu grupas''. Kandidātu sarakstos gan vēl iespējamas izmaiņas.

.

Komentāri (18)

buchamona 16.06.2010. 19.36

Bez Lejiņa jau LSDSP nav nevienas kaut cik pieklājīgas “sejas”, protams, ka neizmetīs. Drīzāk, kad Lejiņš atjēgsies, pats no viņiem aizies

+8
0
Atbildēt

0

mary75 17.06.2010. 07.20

Pulks un Ābiķis uzreiz jāstrīpo ārā, ar ko tad Ābiķis izpelnījies vietu, un ar ko tik neaizvietojams, ar to, ka laicīgi pamanijās pārmesties no LC uz TP, un no TP uz Vienotību?
Vispār, saraksts raisa pārdomas, bet, gribētu redzēt visu.

+3
0
Atbildēt

0

oskaar 17.06.2010. 00.48

Ļoti jau gribētos, lai Latvijā “partijas” ar laiku tomēr kļūtu par partijām- kurās vadlīniju nosaka nevis “biedrs- dibinātājs”, bet partijas biedri. Varbūt LSDSP var kļūt par vienu no pirmajām.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu