Alojas novada dome atbalsta Staiceles atdalīšanos • IR.lv

Alojas novada dome atbalsta Staiceles atdalīšanos

Aigars Eglīte, F64

Jauno novadu varētu veidot līdz ar nākamajām pašvaldību vēlēšanām

Alojas novada dome trešdien atbalstījusi novada teritorijas grozīšanu, atdalot no tās Staiceles pilsētu un pagastu. Pašvaldības deputātu vairākuma atbalstu guvis priekšlikums jauno Staiceles novadu veidot līdz ar nākamajām pašvaldību vēlēšanām 2013.gadā, vēstī ziņu aģentūra BNS.

Pašvaldības lēmums tagad tiks nosūtīts Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai, kas tālāk gatavos atzinumu valdībai. Pagaidām nav zināms, kad šo jautājumu varētu skatīt Ministru kabinetā.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā noslēdzās iedzīvotāju aptauja par Staiceles iespējamo atdalīšanos no Alojas novada. Kopumā saņemtas 949 anketas, un par Staiceles atdalīšanos bijuši 854 iedzīvotāji. Tas gan nav pietiekams skaits, lai atzītu sabiedrisko apspriešanu par notikušu, jo tam vajadzēja aptuveni 1400 novadnieku viedokli.

Alojas novads tika izveidots 2009.gada 21.jūlijā, tajā ir Alojas novads, Alojas pilsēta, Braslavas pagasts, Brīvzemnieku pagasts, Staiceles pagasts un Staiceles pilsēta.

Pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe (ZZS) pēc viesošanās Alojas novadā iepriekš paudusi viedokli, ka novada sadalīšana nav nepieciešama, jo te strīdus radījušas deputātu savstarpējās nesaskaņas un tās vēl iespējams atrisināt bez novada šķelšanas.

.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu