Laikrakstam Diena jauns galvenais redaktors • IR.lv

Laikrakstam Diena jauns galvenais redaktors

18
Lita Krone, LETA

Amatu atstājusi līdzšinējā “Dienas” galvenā redaktore Dace Andersone

Pēc abpusējas vienošanās ar laikraksta “Diena” izdevēja – "Dienas mediji" – vadību amatu pametusi laikraksta "Diena" galvenā redaktore Dace Andersone, kura šai amatā stājās tikai pērnā gada rudenī, otrdien vēsta portāls Diena.lv. Par Dienas galveno redaktoru iecelts Guntis Bojārs, līdzšinējais laikraksta Sabiedrības un pētniecības nodaļas vadītājs.

Bojārs aģentūrai BNS norādījis, ka centīsies to padarīt ne tik politisku. "Politiskais lauciņš ir ļoti aktuāls uz Saeimas vēlēšanām, bet mani nosacījumi, ar ko atšķiros no visiem saviem priekšgājējiem, ka avīze nedrīkstēs būt tik politiska un politizēta. Ir jāsāk dominēt sociālajai žurnālistikai, jācīnās par to, lai būtu labāka, piemēram, veselības sistēma, izglītības sistēma, jo tās ir tās problēmas, kas cilvēkus uztrauc ikdienā," paskaidroja Bojārs.

Uzņēmuma vadībā notikušas arī citas izmaiņas. Izdevniecības "Dienas žurnāli" direktore un galvenā redaktore Inga Gorbunova kļuvusi arī par "Dienas mediju" galvenās redaktores pienākumus.

Aprīlī no “Dienas mediju” direktora posteņa aizgāja Gastons Neimanis, lieciena LETA arhīvs. Neimanis toreiz neatklāja aiziešanas iemeslus, vien atzina, ka darba attiecības pārtrauktas pēc abpusējas vienošanās.

.

Komentāri (18)

Kristaps 15.06.2010. 21.54

Interesanti būs paskatīties, vai Diena mainīsies. Kādu laiku tas bija mans mīļākais laikraksts, nevarēju sagaidīt Sestdienas, bet pēc zināmās žurnālistu aiziešanas viss acīmredzami mainījās – laikraksts vēl neko, bet žurnāls kļuva aizvien dzeltenāks, aizskarošāks (neesmu pret kritiku, bet man nepatīk, ja cilvēki tiek kaut kādā veidā – visbiežāk ar zemtekstu palīdzību – absolūti nepelnīti aizskarti un tādējādi publiski pazemoti, par piemēru var ņemt kaut vai interviju ar Evu Sietiņsoni), valoda aizvien sliktāka, arī tēmas – mazāk intriģējošas… Lai nu kā – man vietā ir nācis Ir, vēl esmu atklājusi arī GEO, un par šiem abiem es ļoti, ļoti priecājos. Paldies!

+10
0
Atbildēt

0

Bebrs 16.06.2010. 08.58

Tad nu redzēsim, kāda būs tā Dienas jaunā sociālā politika. Domāju viss iet pēc scenārija un viens taisnības rupors būs mazāk.

+7
0
Atbildēt

0

Kristaps O. 15.06.2010. 18.35

pastāstiet ziņkārīgam četrkājainim, kas tur notiekās? Kāpēc aizgāja tos Gastonu Neimani un tagad Daci Andersoni?

+3
0
Atbildēt

2

    andrejs_kirsis > Kristaps O. 15.06.2010. 18.43

    Laikam godīgi cilvēki…

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    Kristaps O. > Kristaps O. 15.06.2010. 18.45

    godīgie aizgāja 9.oktobrī(vai kas tas bija par datumu). Ja kāds godīgais palika, tad aiz finansiāla izmisuma, ko tiešām var saprast. Bērni, kredīti…

    +15
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu